Gay de Montellà pensa que el MWC s'ha de continuar celebrant a Barcelona

Demana un govern espanyol "estable" i "sensat" perquè s’estan perdent oportunitats | Avalaria una recaptació d’impostos a Catalunya si hi hagués acord amb Espanya

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà
El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà | EFE
Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:02h
El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha respost a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, dient que el MWC "uneix Espanya". També ha afegit que, si aquest esdeveniment està “consolidat” a Barcelona cal "seguir apostant" per la capital catalana.

Pel que fa a la vaga de TMB, coincidint amb el Mobile World Congress, Gay de Montellà opina que ha generat "una situació complexa" a Barcelona i pot posar en perill la continuïtat d'aquest esdeveniment a la capital catalana.

"S'ha fet un gran esforç des de tot Espanya perquè el Mobile estigui a Barcelona i no marxi a un altre continent o dins d'Europa, i això és molt lamentable perquè podem tenir una pèrdua notable si entenen que això serà habitual en cada convocatòria", ha dit.

A més, ha posat en dubte que estigui plenament justificada per part dels treballadors de TMB perquè "si mirem els punts conflictius tampoc és dels que estiguin pitjor considerats", malgrat que "tots volem més”.

Demana un govern "estable" i "sensat" perquè s’estan perdent oportunitats

La incertesa sobre la conformació d'un govern a Espanya està fent "perdre oportunitats" perquè hi ha inversors que estan "pendents de com acaba la situació" per decidir-se a actuar. 

En aquest sentit, Gay de Montellà ha dit que "Nosaltres volem un procés ràpid per a un govern estable" i "ens acostem més a governs que estiguin a favor del desenvolupament de l'economia i d'Europa que altres que estan lluny d'aquests conceptes”.

També ha assegurat que la UE és "l'única solució" per l’economia de l’Estat i qui pretengui sortir d’aquesta solució “no va enlloc”.

Avalaria una recaptació d’impostos a Catalunya si hi hagués acord amb Espanya

En relació a l’Agència Tributària Catalana, Gay de Montellà ha dit que veuria “fantàstic” que la Generalitat demanés als empresaris que hi dipositessin els seus impostos, sempre i quan aquesta mesura estigués "dins d'un consens i un pacte" amb l'Estat. 

"Jo no puc posar els diners a un lloc perquè després qui governa em digui res”, a apuntat Gay de Montellà, assegurant que Foment del Treball és partidari d'acatar la legislació vigent. A més, considera que el nou sistema generaria millores en la recaptació. "És possible que hi hagi avantatges", ha dit, però cal posar-lo en marxa, "dins d'un ordre".