Ada Colau: «Més enllà dels moments punta, la ciutat ha funcionat»

L'alcaldessa de Barcelona assegura tenir "la consciència tranquil·la perquè hem estat en tot moment fent el màxim d'esforços" | El contracte amb el MWC es podria trencar, "com es poden trencar tots els contractes"

Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:59h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confessat que el contracte amb GSMA, organitzadora del Mobile World Congress es podria trencar, "com es poden trencar tots els contractes". Tot i això, ha apuntat que "la relació és bona" i malgrat els "moments de molèstia" i la no assistència del seu conseller delegat, John Hoffman, a l'acte d'inauguració, "l'impacte ha estat portable i més enllà dels moments punta, la ciutat ha funcionat". "Tinc la consciència tranquil·la perquè hem estat en tot moment fent el màxim d'esforços", ha afegit.

Sobre si es pot ser activista i alcaldessa, com ella mateixa va explicar al seu Facebook, ha assegurat que sí perquè "segueixo defensant els drets laborals. Ho pensava fora i dins de la institució". "És compartir objectius però amb papers diferents", ha explicat, tot afegint que "el dret a vaga és un dret legítim i crec que els treballadors tenen dret a reclamar millores".

"TMB havia posat sobre la taula millores des del primer moment. Vam oferir millores salarials, per exemple, de l'1%, i ells demanaven un 8%", ha asseverat sobre les negociacions amb el comitè d'empresa per desencallar la vaga. Més enllà, ha assegurat que "el 90% de la plantilla és fixa i el 10% està per cobrir les vacances d'estiu". "Estàvem d'acord que hi ha personal fora de conveni que podien entrar al conveni", ha dit, tot considerant que "hi havia prou propostes de millora per seguir negociant".

S'ha mostrat disposada a "reduir l'estructura gerencial" de TMB però ha avisat els sindicats que l'objectiu principal del govern de la ciutat és abaratir els preus dels títols de transports i assegurar una bona qualitat del servei. "Ens han d'ajudar a abaixar tarifes", ha dit referint-se als treballadors.

Cristina Cifuentes i el MWC

Pel que fa a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, sobre la possibilitat d'endur-se el Mobile, Colau no s'ha mostrat sorpresa perquè "gent del PP fan de la crispació el seu esport". "Contrasta molt amb Manuela Carmena, amb qui sempre hem tingut molt clara la cooperació", ha afegit.

Pacte PSOE-C's

La líder de Barcelona en Comú també ha criticat el pacte d'investidura i de govern segellat aquest dimecres per Pedro Sánchez i Albert Rivera. "Semblaria que anem a eleccions. Em sorprèn molt el que està fent el PSOE. Està apostant per la gran coalició", s'ha queixat.

Els socialistes, en la seva opinió, no estan "calibrant" bé l'impacte electoral del seu acostament a Ciutadans: "una solució a curt termini pot ser una catàstrofe electoral", ha vaticinat. Si al conjunt d'Espanya el PSOE pot perdre suports, a Catalunya l'impacte seria encara més gran: "els pot trencar definitivament", ha etzibat. A més, ha acusat tant Sánchez com Rivera d'obviar Catalunya i girar l'esquena al "80% dels catalans" que aposten pel dret a decidir.
Arxivat a