OpenSeneca, la plataforma digital que vol millorar la participació democràtica

Creada per Telefónica Open Future i Scytl l'aplicació partirà d’una escisió de la unitat de negoci eDemocracia, i permetrà que els ciutadans pugin interactuar amb els seus representants electes

Escenari de 4YFN al Mobile World Congress
Escenari de 4YFN al Mobile World Congress | @4YFN_MWC
Redacció
24 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:15h
Telefónica Open Future i Scytl han anunciat en el context del 4YFN del Mobile World Congress, la creació d'OpenSeneca, una plataforma digital concebuda per apropar als ciutadans i els seus representants electes, que vol millorar la participació democràtica, i promoure les consultes ciutadanes potenciant la transparència en el sector públic. 

La nova plataforma, que ofereix un canal segur per "interactuar i debatre" segons han informat ambdues empreses, serà una nova entitat formada a partir d’una escissió de la unitat de negoci eDemocracia de Scytl, que inclou personal, solucions patents, clients i partners. A més, es beneficiarà de la infraestructura i presència global i xarxa comercial de Telefònica i de l’experiència i coneixement de Scytl en els àmbits de la eDemocracia i el vot electrònic.

“Scytl s’ha convertit en el líder global del mercat de la modernització electoral i ara veiem l’oportunitat de fer el mateix a l’espai de la democràcia participativa, mercat que creiem que està prou madur per a noves solucions”, ha explicat Pere Vallès, conseller delegat de Scytl.

Per la seva banda, la directora global de Telefònica Open Future, Ana Segurado, a subratllat que avui dia la comunicació dels governs amb els seus ciutadans es limita, en la majoria de casos, al procés electoral que té lloc cada quatre anys. Per Segurado, això és quelcom “insuficient” per les noves generacions que exigeixen que se’ls escolti en les decisions que afecten el seu dia a dia, i demanen eines que els permetin interactuar amb els seus polítics.