La UE i Brasil signen un acord pel desenvolupament del 5G

Brussel·les destaca que aquesta tecnologia serà el "pilar fonamental" del mercat únic digital

Mobile World Congress
Mobile World Congress | José M. Gutiérrez
Redacció
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:42h
En el marc del Mobile World Congress, la Unió Europea i Brasil han signat un acord de col·laboració pel desenvolupament del 5G, amb l'objectiu d'unir forces.

"Ni Europa ni el Brasil es poden permetre quedar endarrerits en l'era digital", ha declarat el comissari de Societat i Economia Digitals, Günther H. Oettinger, que ha explicat que els esforços compromesos se centraran en la implantació del 5G en els sectors verticals, com el transport o l'energia.

La Unió Europea ja compta amb acords d'aquest tipus amb altres països com Corea del Sud, Japó i la Xina, i treballa en la posada en marxa d'un pla d'acció que permeti la plena implantació del 5G a tota la UE d'aquí al 2020.

Per la seva banda, Brussel·les destaca que aquesta tecnologia serà el "pilar fonamental" del mercat únic digital i també pel desenvolupament d'indústries i serveis públics del futur, així com de les aplicacions més innovadores, com els automòbils connectats, les cases intel·ligents o els serveis sanitaris mòbils. S'estima que el 2020 hi haurà 26.000 milions de dispositius connectats i el 70% dels ciutadans tindran un telèfon 'intel·ligent'.

El vicepresident de Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, ha destacat que la firma de col·laboració entre la UE i el Brasil no només ajudarà el desenvolupament transfronterer d'una tecnologia "essencial" per garantir la connectivitat, sinó que també permetrà construir la "confiança necessària" en els serveis de línia.