El Govern no descarta ampliar els serveis mínims de la vaga a TMB

Neus Munté destaca que es pot alterar el topall de serveis en cas que ho demanin les parts o bé per altres criteris | La portaveu indica que la mesura es podria prendre de cara a aquest mateix dimecres en el marc del Mobile World Congress

23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:39h

Els consellers de Justícia i de Presidència, Carles Mundó i Neus Munté. Foto: Pere Gendrau


La portaveu del Govern, Neus Munté, ha deixat aquest dimarts una porta mig oberta a ampliar els serveis mínims en el marc de la vaga que duen a terme els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a la capital catalana. La porta no està oberta del tot perquè Munté no ha garantit que prenguin aquesta decisió, ja que depèn de diversos criteris. 

Els serveis mínims, tal com ha destacat la portaveu i consellera de la Presidència, estan fixats en base a un decret de l'any 2006, fruit d'un acord entre els agents socials. "La funció del Govern i del Departament de Treball és el de la mediació que continua i es continuarà fent en tot moment", ha assenyalat Munté. 

A l'espera de les converses

Segons la portaveu, alterar els serveis mínims es podria fer en base a dos supòsits. La primera és que "les pròpies parts implicades en el conflicte" ho demanessin. La segona és que "conscients de les dificultats de mobilitat no només vinculades al Mobile World Congress sinó que afecten el dia a dia de moltes persones de l'àrea metropolitana es podria plantejar una modificació d'aquests serveis mínims". Munté ha citat, en aquest segon supòsit, la necessitat de garantir la "mobilitat" i la "seguretat". 

Preguntada sobre si el Govern pot moure peça per ampliar els serveis mínims aquest mateix dimecres, Munté ha assenyalat que es tracta d'una "qüestió viva". Amb aquesta resposta, el que fa l'Executiu és donar-se temps i esperar a veure com acaba la negociació entre l'Ajuntament de Barcelona i els treballadors de TMB. S'entén que, en cas que ni s'arribi a un acord ni les parts demanin una revisió del servei, seria llavors quan des del Govern prendrien una decisió.