L'oposició denuncia la «fragilitat» de l'acord entre Junts pel Sí i la CUP

Marta Rovira rebutja l’acusació i retreu al bloc unionista que defugi el debat

Enric Millo, aquest migdia, valorant la decisió de la mesa
Enric Millo, aquest migdia, valorant la decisió de la mesa | Pere Gendrau
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:25h
Les forces d’oposició al Parlament de Catalunya han denunciat avui la “fragilitat” de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP. Una feblesa que, segons el bloc unionista, s’ha evidenciat arran de l’ajornament per part de la mesa de la decisió sobre les ponències conjuntes que han d’elaborar les lleis de desconnexió.

Si Carlos Carrizosa ha parlat de “tremolor de cames”, el portaveu del Partit Popular, Enric Millo, ha preferit emprar la paraula “covardia” i “falta de coratge” per definir l’actuació de Junts pel Sí. Millo ha denunciat que la mesa “encara no hagi fixat un criteri clar sobre les ponències conjuntes”. El diputat ha assenyalat el que segons ell és “la debilitat del pacte entre Convergència-Esquerra Republicana-CUP, que ja es mostra en el moment inicial del procés de desconnexió”.

Joan Coscubiela, per CSQP, ha tornat a separar-se del bloc unionista, tot afirmant que el seu grup està compromès amb el procés constituent però que és contrari a participar en les lleis de desconnexió.

Marta Rovira: "Qui té por és el bloc unionista"

Per Junts pel Sí, Marta Rovira ha dit que la mesa encara ha d’acabar d’analitzar l’informe jurídic i per això avui no ha pres cap decisió. Per la secretària general d’ERC i portaveu de Junts pel Sí,  qui té “por” és el bloc unionista, que no vol debatre en el si de les ponències conjuntes. Pel grup sobiranista majoritari, la via de la ponència conjunta continua sent el millor estri, “perquè permet que tothom hi participi i digui la seva”. Davant les acusacions de fragilitat dels acord amb la CUP, Rovira s’ha mostrat ferma: “Qui digui això, cal que ho justifiqui” i ha fet una crida a no perdre’s en debats de formes sinó entrar en els continguts dels grans temes.   

Rovira ha confirmat el nom de Lluís Llach –que ja es coneixia- per substituir Muriel Casals en la presidència de la comissió del Procés Constituent pel seu tarannà de transversalitat i capacitat de diàleg amb tothom. Ha dit, però, que “aquest és un canvi que mai hauríem volgut fer”.