​La mesa del Parlament ajorna la decisió sobre com tramitar les lleis del procés

Es deixa per la setmana que ve el debat sobre si les lleis de desconnexió s'han de tractar en ponències conjuntes | La cambra presentarà abans del 3 de març al·legacions al Tribunal Constitucional sobre la comissió de Procés Constituent

La mesa i la junta de portaveus del Parlament
La mesa i la junta de portaveus del Parlament | ACN
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:25h
En la reunió que ha celebrat aquest dimarts al matí, la mesa del Parlament ha decidit ajornar fins la setmana que ve la decisió sobre si les tres lleis de desconnexió, fruit de la declaració del 9 de novembre, s’han de tramitar a través de ponències conjuntes. Es tracta de les lleis de seguretat social, hisenda i transitorietat jurídica. La decisió deixa obert un tema que ha generat una gran tensió política, ja que els quatre grups de l’oposició han rebutjat integrar-se en les ponències. 

La setmana passada, els serveis jurídics de la cambra van emetre un informe, no vinculant, que desaconsellava la via de la ponència conjunta, atès que hi havia quatre grups que no hi volien participar. L’informe assenyalava diversos camins per treballar possibles projectes legislatius, com la proposició de llei o la comissió d’estudi.  

D’altra banda, la mesa ha encarregat als serveis jurídics que elaborin les al·legacions que han de ser elevades al Tribunal Constitucional abans de l’incident d’execució de sentència sobre la formació de la comissió d’estudi del Procés Constituent. El govern espanyol va demanar al TC que intervingués per suspendre la declaració del 9-N, en considerar que la constitució de la comissió incomplia la suspensió. L’alt tribunal ha decidit demanar al·legacions a les parts, entre elles el Parlament, que tenen de termini fins al proper dia 3 de març per presentar-les.