Telefònica reclama un escenari igual per a tots en l'ecosistema digital

El president de la companyia, César Alierta, afirma que la digitalització ho canviarà tot

El president de Telefónica, César Alierta
El president de Telefónica, César Alierta | Europa Press
Redacció
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:36h
El president de Telefònica, César Alierta, ha destacat en el marc del Mobile World Congress (MWC) la necessitat de comptar amb un escenari "igual" per a tots els actors que operen en l'ecosistema digital, per la qual cosa ha reclamat un canvi en la regulació actual. Aquesta, "ha de canviar per poder complir amb la premissa de l'espai digital: mateix servei, mateixes regles, mateixa protecció”, ha dit.

Des del seu punt de vista, la transparència, la portabilitat, la interoperabilitat i la neutralitat digital són els pilars en els quals hauria de basar-se l'Internet obert per crear així una millor experiència digital.

Alierta ha volgut posar en relleu l’impacte positiu de les tecnologies digitals. En aquest sentit ha citat diversos estudis que asseguren que si s'incrementés un 10% la digitalització de l'economia, les ràtios de creixement del PIB per càpita podrien tenir un augment del 40% aproximadament.

Finalment, el president de Telefònica ha afirmat que la digitalització ho canviarà tot, que el progrés social serà exponencial com a conseqüència d'això i que hi haurà una major creació de riquesa.