​CRÒNICA Si vas al Mobile World Congress, surt amb força temps

Arribar al recinte del congrés amb transport públic, una autèntica gimcana

La Gran Via de Barcelona, col·lapsada
La Gran Via de Barcelona, col·lapsada | EFE
22 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:33h
El primer que sorprèn quan s’arriba al centre de Barcelona és la quantitat de personal de l’organització del Mobile World Congress que hi ha repartit per tots els carrers. Són fàcilment reconeixibles per les armilles vermelles que duen. Esperen amb un somriure a tots els assistents a la gran fira de la telefonia mòbil. A cada 50 metres n’hi ha un, i ells mateixos et van indicant que vagis fins al següent si vols arribar a la Fira. Com si estiguéssim en una gimcana. Tots sabem que hi ha vaga de metro, i acceptem el joc.  

L’autobús, reconegut pel logo del MWC16, és un eixam d’homes vestits de gris i corbata. Alguna dona també hi ha. La majoria s’entenen en anglès, tot i ser de diferents orígens i llengües. L’hostessa de l’organització anuncia que en arribar a plaça Espanya, tothom haurà de baixar del vehicle i agafar una llançadora. Se senten protestes generalitzades. 
 

Un autobús, ple a vessar de congressistes del MWC- Foto: ACN


El trànsit ens bloqueja enmig dels carrers de la ciutat. Es mata el temps mirant què arriba de nou al mòbil. Després de 20 minuts, per fi veiem les torres bessones de la plaça Espanya. Els més despistats es queden encantats buscant la llançadora que els porti a Fira2. Molts, es queden a una cua per recollir el badge o acreditació. Altres, entren al saló dedicat al 4YFN, el congrés paral·lel orientat a inversors i empreses de nova creació (start-ups). I, alguns centenars d’espavilats, baixem a corre-cuita les escales de l’estació de FGC per agafar el tren que ens durà, finalment, al Mobile World Congress. Arribem en 10 minuts. Milers de persones per tot arreu. Reforços de la guàrdia urbana i dels Mossos d'Esquadra.

Indicadors i panels anunciant l’entrada. És l’hora del show de les acreditacions: si la vas recollir els dies anteriors, només hauràs de mostrar el DNI o el passaport. Ara sí, ja som a dins! Això és una ciutat. S’esperen gairebé 100.000 assistents: un mar de gent. Més personal del Mobile a cada pas per guiar-te fins al teu destí. La sala de premsa es troba al Media Village. N’hi ha més d’una, amb més de 200 periodistes. Munió de professionals de tot el món, càmeres de televisió, pals de selfie i mòbils  en directe. Benvinguts al MWC 2016!