El «lobby» Pont Aeri posa en qüestió la seva continuïtat

Membres rellevants del fòrum empresarial se n’estan allunyant | Hi ha veus que es plantegen la dissolució del “lobby”, que està molt irritat amb la inacció de Mariano Rajoy | L'última reunió va ser un polèmic àpat amb Albert Rivera

El «lobby» Pont Aeri, en una trobada amb Mariano Rajoy
El «lobby» Pont Aeri, en una trobada amb Mariano Rajoy | Europa Press
18 de febrer del 2016
Actualitzat el 20 de febrer a les 18:38h
Una mostra del desconcert que es viu a Madrid des de les eleccions generals del 20-D és la situació que viu el Fòrum Pont Aeri, que no es reuneix des de finals d’octubre, un fet del tot anòmal ja que és habitual que no passin dos mesos sense que celebri alguna de les seves trobades. Ara travessa una crisi seriosa, que podria fins i tot amenaçar la seva continuïtat, segons fonts madrilenyes. L’últim acte celebrat va ser una intervenció d’Albert Rivera, una proposta de Luis Conde que va generar una forta controvèrsia interna, tal com va informar NacióDigital.

El lobby va néixer l’any 2011 per aplegar en un espai comú bona part de la gran empresa de Madrid i Barcelona. Entre els seus membres hi ha José Manuel Entrecanales (Acciona), Salvador Alemany (Abertis), Javier Godó (Grup Godó), Florentino Pérez (ACS), Antoni Brufau (Repsol), Josep Creuheras (Planeta), Josep Oliu (Banc Sabadell) i un llarg etcètera. La voluntat d’incidència era evident des de l’inici. Però la situació de bloqueig entre l’Estat i Catalunya, i la incertesa política a Espanya han estès una sensació de desànim entre molts dels seus integrants, que es qüestionen la utilitat del fòrum. Han sorgit veus en el grup que opinen que seria millor la seva dissolució.

Segons ha pogut saber NacióDigital, alguns dels socis tant de Madrid com de Barcelona han adoptat una actitud indolent respecte a la continuïtat del fòrum empresarial. Noms destacats com Florentino Pérez i José Manuel Entrecanales, així com Josep Maria Xercavins, Luis Conde (Seeliger&Conde) i Alberto Palatchi (Pronovias), s’estarien allunyant del lobby.

El problema de fons és que davant la crisi política a l’Estat, que no sembla entrar en vies de solució, i la manca de resposta política al procés sobiranista, el paper que pot jugar el Pont Aeri és cada dia més confús. Les crítiques al paper de Mariano Rajoy, tant pel que fa a Catalunya com en l’actual impasse entorn la investidura d’un nou president del govern són molt contundents entre l’elit empresarial.
Arxivat a