El World Press Photo premia l'esperança dels refugiats en una nova vida

El fotògraf australià Warren Richardson ha resultat vencedor amb una instantània feta a la frontera entre Sèrbia i Hongria

La foto de Warren Richardson, millor foto del 2015 al World Press Photo
La foto de Warren Richardson, millor foto del 2015 al World Press Photo | Warren Richardson
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:27h
El jurat de la 59a edició del World Press Photo ha escollit una imatge del fotògraf australià Warren Richardson com a millor foto de l'any 2015. El guardó és un dels més prestigiosos del sector del fotoperiodisme i cada any reconeix les millors imatges que han tingut la precisió de capturar o representar un esdeveniment de gran importància periodística.

La foto premiada enguany, titulada L'esperança d'una nova vida, que també ha aconseguit el primer premi en la categoria "Spot News", mostra els refugiats que creuen la frontera entre Horgos (Sèrbia) i Röszke (Hongria). La instantània va ser feta durant la nit del 28 d'agost de 2015 i va immortalitzar el moviment d'un home i d'un nen, quan ambdós eren part del trànsit de persones que tractaven d'arribar a Hongria a través d'una tanca de seguretat a la frontera.

L'esperança d'una nova vida

Warren Richardson és un fotògraf free lance, que té seu a Budapest, Hongria. Ell mateix explica com va fer la fotografia: "Vaig acampar amb els refugiats durant cinc dies a la frontera. Un grup d'unes 200 persones van arribar i es van moure entre els arbres al llarg de la línia que fa la tanca. Van enviar les dones, els nens i els homes d'edat avançada en primer lloc."

Mentre va durar l'operació, Richardson va estar amb el grup durant unes cinc hores, "jugant al gat i la rata amb la policia, tota la nit". La fotografia està feta amb l'únic suport lumínic de la llum que emetia la pròpia lluna i, segons el jurat, moastra "l'esperança d'una vida dels refugiats".
 

Consulta tots els premiats a l'enllaç