Lluís Llach: «Tenim davant nostre un horitzó lluminós i possible»

El diputat de Junts pel Sí fa la primera intervenció al ple del Parlament | Respon una moció de Ciutadans a favor de “la igualtat, la solidaritat i la unió de tots els espanyols”

Lluís Llach, aquest dimecres al Parlament
Lluís Llach, aquest dimecres al Parlament | Twitter
17 de febrer del 2016
Actualitzat a les 21:01h
Lluís Llach ha fet avui la seva primera intervenció al ple del Parlament en nom de Junts pel Sí. Ho ha fet en resposta a una moció presentada per Fernando de Páramo, diputat de Ciutadans, que pretenia advocar per “la igualtat, la solidaritat i la unió de tots els espanyols”. La moció ha estat rebutjada per la cambra.

Llach ha desplegat una intervenció brillant, amb elements d’ironia. Ha fet una referència a Muriel Casals, dient que “avui és feixuc parlar en aquest faristol”. El diputat ha anunciat que el seu grup “no donarà suport a cap punt ni a cap coma” de la moció de Ciutadans, perquè “vostès solen apropiar-se de valors universals i tergiversen la semàntica” per veure qui se’ls creu, ha dit. Llach ha explicat que la definició de solidaritat és la fraternitat i la companyonia en espais que es volen compartir.

El diputat de Junts pel Sí ha afirmat que quan se sap el que Ciutadans pensa sobre el que és la solidaritat i la unió, “ens aterrim”. Llach ha afegit que “les urnes ens han donat la majoria democràtica i la legitimitat. I com deia el poeta, tenim davant nostre un horitzó lluminós i possible. Amén”.