C's i PP amenacen de dur les lleis de desconnexió al Tribunal Constitucional

Abans de fer-ho, Carles Carrizosa assegura que intentaran que la mesa reconsideri la decisió de tirar endavant la ponència conjunta | Roger Torrent (Junts pel Sí): “Estem acostumats que s’intenti traslladar als tribunals el debat polític”

16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:35h

Carles Carrizosa, de C's, al Parlament. Foto: ACN


Carlos Carrizosa, portaveu del grup de Ciutadans al Parlament, i Enric Millo, portaveu del Partit Popular, han declarat aquesta tarda que en cas que la majoria sobiranista, formada pels grups de Junts pel Sí i la CUP, vulgui tirar endavant la ponència conjunta per elaborar les tres lleis de desconnexió, es plantegen recórrer al Tribunal Constitucional presentant un recurs d’empara.

Enric Millo ha estat més rotund, després de dir que no hi ha gaire precedents al parlament en què la mesa imposa una posició sense fer cas al que diuen els serveis jurídics de la pròpia cambra. Carrizosa, per la seva banda, ha matisat que primer que tot demanaran a la mesa una reconsideració de la seva decisió. Només si són desatesos recorreran al Constitucional. 

Catalunya Sí que es Pot, per la seva banda, ja ha anunciat que no pensa participar en les tasques d’aquestes ponències conjuntes. Joan Coscubiela ha assegurat que “si es presenta una proposició de llei, entrarem a discutir-la, i també ens implicarem a fons en els treballs de la comissió de Procés Constituent”. Pel PSC, Eva Granados ha repetit vàries vegades que hi ha altres camins per tramitar una llei a banda de la ponència conjunta: “Si Junts pel Sí i la CUP volen aprovar-la, que presentin una text articulat”.  

Roger Torrent, pel grup de Junts pel Sí, ha insistit en què la via de les ponències conjuntes és la que consideren millor, tot i que analitzaran a fons el que diu l’informe dels serveis jurídics per veure quina és finalment la millor fórmula. Sobre el possible recurs al Constitucional anunciat per Ciutadans i PP, ha respost que “això és un futurible, però ja estem acostumats que s’intenti traslladar als tribunals el debat polític”.