Najat El Hachmi i Carles Capdevila recullen el Premi Ciutat de Barcelona

Durant la cerimònia presentada per Ada Colau es va recordar a Muriel Casals i li van dedicar unes paraules

Foto de família dels guardonats als Premis Ciutat de Barcelona
Foto de família dels guardonats als Premis Ciutat de Barcelona | ACN
Redacció
15 de febrer del 2016
Actualitzat el 16 de febrer a les 9:43h
L’Ajuntament de Barcelona va lliurar els Premis Ciutat de Barcelona 2015, que guardonen la creació, la investigació i la producció de qualitat, en un acte al qual hi van assistir d’entre els vint guardonats, l'escriptora Najat El Hachmi i el periodista Carles Capdevila.

Najat El Hachmi va dedicar el premi a totes mares i les filles estrangeres, que, com la protagonista del llibre, "troben el seu lloc a la societat sense adaptar-se malgrat totes les dificultats". El periodista Carles Capdevila, que va rebre el premi Mitjans de Comunicació, va anunciar que cedirà els 7.000 euros del premi a l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron i va prometre treballar per aconseguir "un periodisme pròxim als quals pateixen i crític amb tots els poders”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va presentar els seus primers Premi Ciutat de Barcelona, i va afirmar que els premiats d’enguany són una mostra de l'"alt moment creatiu" que viu la ciutat "malgrat les dificultats que han hagut d'afrontar" els creadors "per la crisi o per les males polítiques que s'han fet". Colau, també destacava que “aquesta activitat ha permès projectar-nos al món no només com a ciutat, sinó també com a país".

Record a Muriel Casals

Per altra banda, durant l’entrega dels premis també es va recordar a la desapareguda expresidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, de qui el tinent d’alcalde Jaume Asens va definir com "una dona valenta, honesta, defensora de la cultura catalana".

Altres premiats van ser, en l'apartat de Música, el duo Za!; en el de Circ, la companyia Animal Religion; en Teatre, Pol López; en Arts Visuals, l'associació A Bao A Qu; i en Audiovisuals, el productor d'Ikiru Films Edmon Roch pel film "Atrapa la Bandera". 

També, els Castellers del Poble Sec (Cultura Popular i Tradicional); La Poderosa (Dansa); l'exposició "Disseny per viure. 99 projectes per al món real", comissariada per Òscar Guayabero (Disseny) o Joan Bayen pels seus 75 anys d'ofici al capdavant del Bar Pinotxo de La Boqueria (Gastronomia) i Maria Pía Cosma (Ciències de la Vida).

Van completar la llista de premis "La resistència íntima: assaig d'una filosofia de la proximitat", de Josep Maria Esquirol, (Assaig, Ciències Socials i Humanitats); Teresa Puig i Xavier Obrador (Ciències experimentals i Tecnologia); i l'escola Miquel Bleach de Hostafrancs (Educació).
Arxivat a