El festival Bona Nit Barcelona torna al Poble Espanyol amb Mika com reclam

El certamen musical abandona la Plaça de les Glòries i la gratuïtat | Se celebrarà l'11 de juny al mateix recinte on va néixer

L'artista Mika, el gran reclam del Bona Nit Barcelona 2016
L'artista Mika, el gran reclam del Bona Nit Barcelona 2016 | Mika
Esteve Plantada/ACN
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:55h
Després d'un pas fugaç per la Plaça de les Glòires, el 2015 i en format gratuït, el festival Bona Nit Barcelona torna aquest estiu al lloc on va néixer, el Poble Espanyol. La cita musical tornarà l’11 de juny amb un cartell encapçalat per Mika i la seva proposta de pop ballable. L'artista britànic d’origen libanès estarà acompanyat dels Molotov Jukebox de Natalia Tena, els joves Acció, el mexicà Caloncho i l’artista Brika, provinent de Miami. La festa la tancarà el duet de dj resident del Sidecar Two Smoking Fellaz.

El pas del festival Bona Nit Barcelona per la Plaça de les Glòries sembla que no es repetirà, tal i com ha explicat aquest dijous el seu director, Jorge Gosálbez. La voluntat de recuperar les credencials del certamen i el format més reduït i controlable de 3.500 persones que permet el Poble Espanyol, expliquen en bona part aquest retorn a l’emplaçament on el festival va celebrar la primera edició.

L’altre motiu, segons Gosálbez, té a veure amb les “limitacions” que la gratuïtat de l’accés a l’edició de l’any passat comporten de cara a confegir la programació. A banda, segons la versió del propi festival, el consistori barceloní no es va implicar de forma suficient l’any passat en un esdeveniment “de ciutat”, i enguany oferia encara menys suport. Uns 5.000 euros de subvenció per un pressupost total de 200.000 euros ha estat l’oferta de l’Ajuntament, segons ha detallat Gosálbez.

Un "festival verd"

Un cop més, i com a "marca de la casa", el festival manté l'aposta com a "festival verd" que es preocupa per l’impacte ambiental de l’esdeveniment i per difondre la cultura de la responsabilitat ambiental. Més enllà de l’elecció de proveïdors locals, la progressiva implantació de fonts d’energia renovables, l’ús de gots reciclables o la racionalització dels recursos, enguany el certamen estrena un guardó, dotat amb 3.000 euros, per a la millor iniciativa del sector cultural local amb un impacte positiu en el medi ambient. Les entrades s’han posat a la venda aquest dijous a un preu de 30 euros.
 

Cartel del festival Bona Nit Barcelona 2016 Foto: Bona Nit Barcelona

Arxivat a