«Morir» a Barcelona costa 5.110 euros

La Síndica de Barcelona demana reduir els costos del servei funerari | "S'ha pogut comprovar que morir-se és molt car", assegura en un informe

Un tanatori de Barcelona
Un tanatori de Barcelona | ACN
Redacció/EFE
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:53h
"Morir a Barcelona és molt car". Així ho denuncia la Síndica de Greuges de la ciutat, Maria Assumpció Vilà, en un informe on recomana al consistori que faciliti l'entrada de nous operadors al mercat funerari per aconseguir reduir els costos del servei. L'Ajuntament estima que el cost mitjà se situa en 5.110 euros.

"Arran de diferents queixes que hem rebut de serveis funeraris, i després d'estudiar el tema, s'ha pogut comprovar que morir és molt car. A Barcelona, particularment, és desproporcionat el que costa un enterrament" ha declarat Vilà, que ha assenyalat que són elevats, principalment si no es disposa d'una assegurança de mort.

La Síndica de Greuges de Barcelona ha inclòs aquesta recomanació en l'àmbit d'activitat econòmica de l'informe anual del 2015, l'últim del seu mandat, que presentarà en el ple municipal del pròxim 26 de gener.

Si l'Ajuntament apunta a un cost mitjà de 5.110 euros, un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) de l'any 2013 ho elevava a 6.441 euros, el més alt dels 31 municipis de l'Estat analitzats.
Arxivat a