Colau, sobre l'L9: «L'acord està fet, hem de trobar com fer-ho immediatament»

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'alcaldessa de Barcelona té "millor sintonia" amb Puigdemont que no amb Artur Mas | Valora positivament la trobada amb el president de la Generalitat | Sobre la vaga de metro durant el MWC, critica que abans de negociar ja l'hagin convocat

Redacció
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:05h
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha repassat a El matí de Catalunya Ràdio els principals temes d'actualitat que afecten l'Ajuntament que dirigeix. Un dels més candents són els casos de pederàstia que s'han conegut en els últims dies i que afecten exalumnes del col·legi Maristes Sants-Les Corts. La batllessa ha apuntat que "des del Consorci d'Educació s'ha obert una investigació" i ha ofert "tot el suport" a les famílies.

També ha valorat la trobada que va tenir amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb qui té "millor sintonia que amb Artur Mas", tot apunt que "el diàleg ha estat molt fàcil". Pel que fa als objectius, ha considerat que "han de col·laborar en el que són els objectius comuns".

Un d'aquests és el ramal de la Línia 9 i 10. Preguntada sobre l'inici de les obres, Colau ha assenyalat que "per nosaltres, quant abans millor" perquè "no ens agrada i no està bé que arribi a l'aeroport i no a la Zona Franca". "L'acord polític està fet, ara hem de trobar la manera de fer-ho immediatament", ha afegit.

L'altre gran tema que afecta l'actualitat a nivell de mobilitat és el tramvia i "la voluntat d'aquest govern és fer-ho avançar", ha explicat, perquè "el ramal de L9 i el tramvia beneficien nou municipis i permet que hi hagi opció de transport públic per reduir l'acumulació de vehicles". Pel que fa a possibles alternatives a aquest mitjà respecte d'altres, Colau ha assegurat que "té molta més capacitat que un autobús elèctric" i ha explicat que no faran cap consulta perquè ja es va fer i el tramvia era un dels punts del seu programa electoral i hi ha dos trams que s'han d'unir.

Pel que fa a la possible vaga de metro durant el Mobile World Congress, l'alcaldessa ha explicat que "des que vam arribar es va activar la taula de negociació i el govern té tota la disposició a negociar". "El que em sap greu és que s'hagi anat directe a convocar una vaga", ha criticat.

A banda, ha assegurat aquest dilluns que Podem no ha deixat de defensar "ni un sol minut ni segon" el referèndum per a Catalunya, que veu com l'"única" opció per desencallar la situació política actual. "Dir que estàs disposat a parlar del model federal no vol dir que et belluguis de les teves posicions", ha aclarit.

Polèmica dels titellaires

Sobre la polèmica pels titellaires empresonats, Colau ha insistit que l'obra era "de mal gust" i no apropiada per a un públic infantil però que això en cap cas justifica una mesura com l'empresonament, que creu que no té "ni cap ni peus" en aquest cas. A més, ha recriminat al ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, la seva "contundència" en criticar-la a ella i a aquests titellaires mentre el seu partit, el PP, estava esquitxat per corrupció.

"Malauradament el Partit Popular i alguns jutges de l'Audiència Nacional, sembla que volen utilitzar la polèmica per atacar el govern municipal del PP que els ha fet perdre les eleccions, i això és el que els molesta", ha argumentat Colau. "El PP està fent una utilització de l'estat de dret i de les víctimes del terrorisme que ofen", ha afegit.
Arxivat a