Acord entre Puigdemont i Colau per fer arribar la línia 9 a la Zona Franca

El president delega en el vicepresident Oriol Junqueras la concreció pressupostària | El conseller Josep Rull va anunciar que el nou ramal del metro podria entrar en servei el 2017 | L’alcaldessa diu que la trobada ha estat “molt positiva”

Ada Colau i Carles Puigdemont, aquest divendres al Palau
Ada Colau i Carles Puigdemont, aquest divendres al Palau | EFE
05 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:38h
La primera trobada institucional entre el president Carles Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al Palau de la Generalitat, ha estat llarga i densa de temes. Puigdemont i Colau han arribat a un acord per culminar la línia 9 del metro, concretament el ramal de la línia 10 que ha de dur el transport públic a la Zona Franca. Colau ha dit que “hem tancat un acord molt positiu sobre mobilitat metropolitana”. El president ha delegat en el vicepresident Oriol Junqueras la concreció pressupostària per finançar la culminació del projecte. En paraules de l’alcaldessa, “no podia ser que es culminés l’accés a l’aeroport i la gent de la Marina no disposés de l’accés al metro”.

Fa dos dies, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar en el transcurs de la sessió de control al Govern al Parlament que “el dia 15 de febrer continuaran les obres a les línies 9 i 10 per connectar el barri de la Marina i la Zona Franca”. Va afegir que “farem l’esforç conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona”. El conseller va dir que confiava en un bon acord amb l’Ajuntament per anar a bon ritme de manera que el 2017 poguessin estar inaugurades totes les estacions previstes. Va ser una manera de passar la pilota del finançament al consistori.

L’altra gran infraestructura que s’ha desencallat és el tramvia. La reunió ha conclòs també amb un principi d’acord per facilitar la connexió entre el Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal. Properament se signarà un protocol sobre el tramvia.


 
Arxivat a