El jutge investiga quatre casos d'abusos sexuals als Maristes de Sants-les Corts

El presumpte agressor, professor de gimnàstica, havia treballat al centre durant 27 anys i va plegar el 2011, en tenir coneixement de la primera demanda contra ell | El Síndic de Greuges també està inspeccionant si l'actuació de les administracions va ser la correcta

Redacció
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:37h
El jutjat d'instrucció 6 de Barcelona investiga de moment quatre de les cinc denúncies contra l'exprofessor del col·legi Maristes Sants-les Corts de la capital catalana, acusat d'abusos sexuals a alumnes. La instrucció s'ha obert a partir de la demanda d'un particular i aquest mateix divendres els Mossos d'Esquadra han enviat al jutjat tres denúncies més. El magistrat ja ha informat l'exprofessor de la investigació perquè designi advocat.

Per la seva banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, també està inspeccionant si l'actuació de les administracions davant de les denúncies va ser la correcta i es va seguir el protocol aprovat el 2006. Segons el document davant la sospita de possibles abusos, el Departament d'Ensenyament ha de comunicar els fets a la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) i a la Fiscalia de Menors.

En aquest sentit, el col·legi ha assegurat que va complir amb l'establert: va expulsar immediatament al mestre en conèixer la denúncia i va posar-ho en coneixement de la Fiscalia de Menors. 

El presumpte agressor, professor de gimnàstica, havia treballat al centre durant 27 anys i va plegar el 2011, en tenir coneixement de la primera denúncia contra ell.

Arxivat a