Rajoy presidirà l'executiva del PP català dissabte vinent

Serà la seva primera visita a Catalunya després de les eleccions del 20-D

04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:45h
Mariano Rajoy, amb Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu
Mariano Rajoy, amb Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu | Flickr PPC
Enmig del temporal que cau sobre la política espanyola, el president del govern, Mariano Rajoy, serà dissabte a Catalunya per presidir una reunió de l’executiva del Partit Popular català. Serà la seva primera visita a Catalunya després del 20-D. La trobada s’inscriu en els contactes que per força ha de mantenir Rajoy amb les diverses instàncies del partit. El PP viu dies agitats, i sembla que les crítiques internes van en augment després de la decisió de renunciar a postular-se com a candidat a la presidència, sense renunciar-hi més endavant.

En el si de la formació conservadora, creixen les veus que censuren l’estratègia de Rajoy, qui ha decidit seure i esperar el fracàs del secretari general del PSOE en el procés de negociacions que ha encetat. Entre els seus, s’acusa Rajoy d’haver cedit la iniciativa al PSOE.

El president espanyol sap que no és entre el PP català on la seva estratègia trobarà més oposició. La cúpula catalana del seu partit no li sol generar problemes. A Catalunya té alguns adeptes aferrissats. Fa pocs dies, Enric Millo, el portaveu del grup al Parlament, assegurava que “jo confio en Rajoy, és un home molt intel·ligent i acabarà sent president”.
      
El líder del PP té l’agenda bastant lliure, com ell mateix ha assegurat, i ara, a més, té tot un mes per davant mentre el seu adversari principal, Pedro Sánchez, intenta aixecar una majoria de govern de cara a la investidura.