Podem i els seus aliats ja superen el PSOE, segons l'enquesta del CIS

El PP es manté al capdavant amb un 28,8% dels vots mentre que Podem arribaria al 21,9% | En Comú Podem millora resultats i ERC augmenta l'avantatge respecte Democràcia i Llibertat

Intenció de vot a nivell espanyol, segons el CIS
Intenció de vot a nivell espanyol, segons el CIS | Elisenda Pallarès
Redacció
04 de febrer del 2016
Actualitzat el 05 de febrer a les 17:16h


El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha fet públic aquest migdia el primer sondeig a nivell espanyol després de les eleccions del 20-D. L'enquesta es va fer el mes de gener en ple bloqueig de la investidura.

El sondeig mostra l'avanç de Podem que, juntament amb els seus aliats, podria superar el PSOE. El PP, per la seva banda, manté la primera posició amb un 28,8% dels vots, exactament el mateix resultat que el desembre.

Podem, sumant En Comú Podem, Compromís-Podem i En Marea, pujaria fins al 21,9% dels vots, just per sobre del PSOE (20,5%). Els socialistes, d'aquesta manera, baixarien un punt i mig ja que van aconseguir el 22,0% dels sufragis. C's, per la seva banda, passaria del 13,93 al 13,3%.

ERC augmenta l'avantatge sobre Democràcia i Llibertat

L'enquesta del CIS no dóna resultats específics per Catalunya però En Comú Podem, que va guanyar el 20-D, millora expectatives passant del 3,7% al conjunt de l'Estat a un 4,5%. Per altra banda, ERC augmentaria l'avantatge sobre Democràcia i Llibertat. Els republicans podrien aconseguir el 2,8% dels vots (2,4% el 20-D) mentre que la coalició on hi ha integrada CDC es quedaria amb un 1,7% (va obtenir un 2,25%).
 

Enquesta del CIS de gener de 2016. Font: CIS

Arxivat a