Vaga parcial als autobusos de Barcelona contra la privatització dels transports públics

Dimecres, de deu del matí a quatre de la tarda, circularà només un 20% del servei

ACN
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:01h
Sindicats de l'empresa d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona han convocat una vaga parcial contra la privatització dels transports públics i per la negociació del conveni col·lectiu. La convocatòria està programada per a aquest dimecres 3 de febrer, de 10.00 h a 16.00 h. TMB ha alertat que aquesta circumstància produirà alteracions del servei, per bé que el grau d'afectació, indiquen els responsables de la companyia, dependrà del seguiment que tingui la convocatòria. El Departament d’Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin almenys uns serveis mínims equivalents al 20% de l'oferta habitual.

Així, segons informa TMB fins a les 10.00 h s'oferirà el servei diari habitual. A partir d'aquella hora els conductors que segueixin la vaga i no tinguin assignats serveis mínims retiraran el cotxe un cop arribin al terminal. A partir de les 16.00 h es reprendrà el servei normal, un cop reincorporats els conductors que hagin fet vaga.

Des de TMB s'ha volgut puntualitzar que la vaga ve subscrita per una part "minoritària" dels sindicats que formen el Comitè d'Empresa, i que es produeix "mentre continua oberta" la negociació del conveni col·lectiu d'Autobusos. 

També ha volgut indicar que la taula "compta amb la participació" dels sindicats majoritaris i que els responsables de l'empresa han fet propostes "per al manteniment o millora" del poder adquisitiu dels salaris i per la "continuïtat" dels sistemes de descansos i la jubilació parcial.

De la banda dels sindicats convocants, CGT, ACTUB, COS, USOC, PSA, CNT i BS, tot i que també compten amb el suport de CCOO, recorden que l'aturada es fa contra la privatització dels transports públics tant a Barcelona com a la resta de Catalunya i per la negociació del conveni.

Pel que fa al conveni, des del sindicat CGT es recorda que les reivindicacions principals passen per la "fi de la contractació precària" i per la "recuperació del poder adquisitiu" amb un augment salarial de l'1,5% -una partida que es proposa que surti de la reducció dels salaris de l'equip directiu-.
Arxivat a