Colau vol reduir de deu festius a quatre l'obertura de comerços a l'estiu

La mesura de l'Ajuntament de Barcelona té per objectiu defensar el "comerç familiar, tradicional i de proximitat" enfront d'altres alternatives

Redacció
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:27h
El Govern d'Ada Colau proposa reduir un 60% els diumenges d'obertura comercial el 2016, i que es passi de deu dies a quatre, i aposta perquè es reparteixin entre el maig i l'octubre, ha informat l'Ajuntament aquest dilluns. L'Ajuntament ha destacat que la seva prioritat és vetllar perquè el comerç tradicional, familiar i de proximitat no es vegi perjudicat per una desregulació dels horaris comercials, davant de la qual pretenen impulsar alternatives.

La proposta, que es presentarà aquest dimarts en una jornada sobre l'obertura de comerços en festius, sorgeix de l'anàlisi i de la feina feta amb les organitzacions del sector, i pretén aconseguir el màxim consens i garantir l'estabilitat del calendari comercial de la ciutat.

En la jornada, també presentaran els resultats qualitatius de l'enquesta en línia duta a terme a l'últim trimestre de l'any passat, i també altres informes i enquestes sobre el mateix àmbit. El 16% dels comerços han obert els deu diumenges en els quals era possible l'estiu passat, i els que més van seguir aquest horari van ser els situats en zones vinculades a l'activitat turística i els de sectors d'alimentació, roba, oci, cultura i calçat i complements.

Sis de cada deu comerciants asseguren que estan poc o gens d'acord amb el calendari d'obertura seguit els dos últims estius, mentre que tres de cada deu estan molt o bastant d'acord amb ells. Per districtes, Ciutat Vella és l'únic en què existeix una mitjana positiva d'acord amb l'obertura, mentre que en cap dels sectors comercials són majoritaris els partidaris d'obrir en diumenge.

El Govern d'Ada Colau va mantenir l'estiu passat els horaris comercials establerts l'any anterior en el mandat liderat per l'exalcalde Xavier Trias, que permetia l'obertura dels comerços situats en zones turístiques els diumenges des de juliol fins al 15 de setembre.

L'equip de Govern ha manifestat el seu compromís de reprendre el diàleg amb el teixit comercial, els grups polítics del consistori, els sindicats i els consumidors per arribar a un consens en benefici de tots els implicats
Arxivat a