Entitats de memòria històrica reclamen a Ros eliminar els carrers franquistes

La Comissió de la Dignitat, Amical Mauthausen i l'Associació de Defensa de la Memòria Històrica de Catalunya insten als canvis en el nomenclàtor de Lleida

27 de gener del 2016
Actualitzat a les 19:00h
Es redobla la pressió sobre l'alcalde de Lleida perquè elimini els noms franquistes dels carrers de la ciutat. Després que ERC i la Crida per Lleida-CUP hagin anunciat una moció sobre aquesta qüestió que es debatrà en el ple del proper divendres, aquest dimecres ha estat la Comissió de la Dignitat que ha demanat per carta a Àngel Ros "que prengui en consideració la revisió del nomenclàtor dels carrers".

La missiva indica que "els noms dels carrers i places en una societat democràtica honoren a persones que amb la seva actuació al cap de les institucions ha aportat quelcom remarcable a la nostra societat", una condició que no tenen, a parer de la comissió, "els dirigents implicats en institucions polítiques no democràtiques del temps de la dictadura".

Amical Mauthausen i l'Associació en Defensa de la Memòria Històrica també ho demanen

La carta de la Comissió de la Dignitat no serà l'única petició per treure els noms franquistes dels carrers de Lleida. El col·lectiu Amical Mauthausen i l'Associació de Defensa de la Memòria Històrica de Catalunya també han demanat al consistori lleidatà que modifiqui el nomenclàtor.

Els presidents d'aquestes entitats, Manel Peron i Enric Garriga respectivament, donen suport a aquesta iniciativa política d'ERC i la Crida per Lleida-CUP, i igualment consideren vergonyós que encara avui en dia a la ciutat de Lleida es mantinguin aquests noms al nomenclàtor, més quan en els darrers mesos diversos ajuntaments del país i la resta de l'estat han iniciat la retirada d'aquests noms.