Inés Arrimadas presenta a Puigdemont el seu «full de ruta» unionista

Ciutadans vol impulsar al Congrés una reforma del sistema de finançament autonòmic | El president de la Generalitat li recorda que no entrarà en aquesta reclamació perquè considera aquest camí del tot esgotat

Carles Puigdemont i Inés Arrimadas, al Palau de la Generalitat
Carles Puigdemont i Inés Arrimadas, al Palau de la Generalitat | ACN
27 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:09h
La cap de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha estat rebuda avui pel president Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat. La reunió ha durat una hora i s’ha desenvolupat en un clima de cordialitat. Ha estat l’inici dels contactes amb totes les forces polítiques anunciats pel president. Arrimadas ha dit en la seva compareixença posterior que ha presentat al president el seu propi "full de ruta".

Arrimadas ha explicat que la seva proposta d’acord amb el Govern es basa en cinc eixos: un pla d’emergència social (que inclou la reforma de la renda mínima d’inserció), l’impuls a la reactivació econòmica (amb programes d’ocupació pels més febles i el suport a pimes i autònoms), la lluita contra la corrupció (amb la proposta d’eliminació dels aforaments a polítics catalans), l’estabilitat i el respecte a la majoria social a Catalunya, que segons ella, no vol la independència, i, finalment, el propòsit de donar suport al Govern quan negociï amb l’executiu espanyol millores que siguin bones pels catalans. En aquest darrer apartta, ha esmentat un nou sistema de finançament i les infraestructures necessàries, com el corredor mediterrani i l’estat de rodalies.

En la reunió s’han tractat temes concrets com la situació del finançament. Puigdemont ha deixat molt clar a Arrimadas que el Govern no pensa entrar en la reclamació de la reforma del pla de finançament perquè considera aquest camí del tot esgotat. La dirigent de Ciutadans, en canvi, ha manifestat que ells sí que creuen en aquesta via, i ha anunciat que el seu grup al Congrés impulsarà pel seu compte una proposta de millora del sistema de finançament autonòmic.

L’entrevista d’avui ha estat la plasmació de la condició d’Inés Arrimadas com a cap de l’oposició a Catalunya, condició que ahir li va atorgar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Arrimadas, com ja havia anunciat, va renunciar al tractament d’honorable, que li permet el rang de cap de l’oposició, i a les retribucions del càrrec. Arrimadas ha reconegut el canvi que implica que Puigdemont l’hagi convocat avui a Palau i ha recordat que en els tres mesos transcorreguts des del 27-S a la investidura, l’únic contacte amb Artur Mas havia estat una trucada de cortesia.