CARTA Un dirigent de Podem amenaça amb trencar amb Catalunya Sí que es Pot

Albano Dante Fachin, portaveu adjunt de la coalició al Parlament, fa un ultimàtum a ICV en la carta "Comença l'operación Luz Morada"

26 de gener del 2016
Actualitzat a les 18:27h
Albano Dante Fachin, diputat de Podem i de Catalunya Sí que es Pot
Albano Dante Fachin, diputat de Podem i de Catalunya Sí que es Pot | Adrià Costa
Hi havia expectació al Parlament davant la compareixença de Joan Coscubiela després de les informacions sobre la tensió existent entre Podem, d’una banda, i ICV i EUiA, per l’altra. Coscubiela ha tret ferro a la crisi, tot dient que la cohesió dins del grup és “molt important” i l’ha arribat a comparar amb un jonc, que pot ser agitat pel vent però que mai es trenca. Tanmateix, l'amenaça de trencar el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot sobrevola el Parlament.

Coscubiela ha dit que les característiques de l’inici d’aquesta legislatura han fet possible situacions de desencaix, ja que “fins ara els diputats no hem pogut exercir la nostra tasca com a tals”. No ha volgut aclarir si la tensió era entre la direcció del grup i Podem com a organització, o tan sols amb el diputat Albano Dante Fachin.  

En la carta d’Albano Dante Fachin, titulada "Comença l'operación Luz Morada", es recorda que ja fa temps que Podem havia demanat que la seva feina tingués visibilitat a nivell mediàtic, però que la situació no havia millorat. El diputat de Podem, que és també portaveu adjunt de CSQEP, s’ha reunit recentment amb Lluís Rabell, Joan Coscubiela i Joan Josep Nuet per mirar de resoldre la situació, però segons explica en la carta, sense cap resultat.

Concretament, els va comunicar que la "situació és intolerable", que cal "un canvi profund en el funcionament" i que "si no es produïa aquest canvi la continuïtat del grup parlamentari podria tenir els dies comptats".

Fachin reclama en la carta una equiparació mediàtica entre Podem i el bloc d’ICV i EUiA, tornant-se en les aparicions del faristol al Parlament. També reclama que en la comissió de Procés Constituent el portaveu del grup sigui de Podem, i l’adjunt d’ICV. També s’acusa a l’equip de comunicació del grup de treballar a les ordres d’ICV i d’esquenes als diputats de Podem.

Aquesta tarda, el responsable de Podem a Catalunya, Marc Bertomeu, intentava apaivagar la crisi sense desautoritzar Albano Dante Fachin, tot dient que aquests desencontres ja s’havien tractat en el si de la coalició i remetent-se al que havia dit Coscubiela.
 

Carta d'Albano Dante Fachin a Podem