Les dues FECAC es presenten al concurs per organitzar la Fira d'Abril a Barcelona

La Federació decideix tirar endavant la seva "candidatura" tot i considerar "asfixiants" les "condicions tècniques i econòmiques imposades pel consistori" | Avisa que està en contacte amb dos municipis per traslladar-hi l'esdeveniment | L'Ajuntament donarà a conèixer l'opció guanyadora la setmana vinent

Incertesa per la  Fira d'Abril de Catalunya
Incertesa per la Fira d'Abril de Catalunya | José M. Gutiérrez
Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:18h
La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya, o Federació FECAC, i la Fundació FECAC són almenys dues de les entitats que s'han presentat al concurs públic per organitzar la Fira d'Abril del 2016 al Fòrum, segons han confirmat des de les mateixes associacions.

Finalment doncs, la Federació ha decidit tirar endavant la seva "candidatura" tot i el contundent comunicat emès fa uns dies en què pràcticament descartava l'organització de l'esdeveniment per les "condicions tècniques i econòmiques imposades pel consistori", les quals considera "asfixiants". 

Per tot plegat, aquesta entitat ha explicat que està en contacte amb dos ajuntaments de l'entorn de Barcelona per traslladar-hi la Fira -no ha revelat quins- i avisa que és la propietària de les marques "Fira d'Abril de/a Catalunya" i "Fira d'Abril de/a Barcelona". "Qualsevol altre esdeveniment que vulgui imitar-nos i que gaudeixi del favor de l'Ajuntament de Barcelona serà un succedani que no tindrà res a veure amb la Fira autèntica, que fa més de trenta anys que organitzem amb un èxit creixent de públic", afirma en el comunicat.

Divisió entre les entitats 

Per la seva banda, la Fundació FECAC –l'entitat "rival"- ja va anunciar fa uns dies que es presentava al concurs, tot i que també lamentava les "exigències" de l'Ajuntament. Malgrat tot, va valorar positivament que l'adjudicació d'aquest any es faci per un procediment obert i transparent. També assenyalava que "s'ha de fer tot el possible per aconseguir que la Fira es pugui celebrar a Barcelona, ja que és el millor lloc per a garantir l'èxit de participació".

L'Ajuntament de la ciutat no ha revelat si altres associacions també s'han presentat al concurs. Des del consistori han explicat que fins aquest divendres es farà la deliberació i que l'opció guanyadora es donarà a conèixer la setmana vinent amb un comunicat de premsa.

Al rerefons de tot plegat, les divergències sorgides arran de les imputacions de l'anterior cúpula directiva de la Federació, amb Francisco García Prieto al capdavant, per presumptes delictes fiscals. Fins ara, l'esdeveniment el solia organitzar la Fundació, però la marxa de García Prieto va provocar una divisió entre els seus "hereus" (Federació FECAC) i el sector crític (Fundació FECAC). L'any 2014 es va preparar conjuntament per les dues entitats i el 2015 l'Ajuntament va adjudicar l'organització a la Federació. Ara, el govern d'Ada Colau ha decidit convocar un concurs públic.
 

Feria de Abril de Catalunya. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a