Sant Sebastià inaugura la capitalitat europea de la cultura amb accent català

L'acte central de la inauguració de Sant Sebastià 2016, que se celebra aquest dissabte, ha estat creat pel català Hansel Cereza, cofundador de la Fura dels Baus

Un dels actes previs a la inauguració de la capitalitat europea de la cultura
Un dels actes previs a la inauguració de la capitalitat europea de la cultura | DSS2016
22 de gener del 2016
Actualitzat el 25 de gener a les 7:22h
A partir d'aquest cap de setmana, Sant Sebastià serà investida, oficialment, la Capital Europea de la Cultura 2016. L'esdeveniment portarà un munt d'activitats i esdeveniments a la ciutat basca, en un programa extens i divers que convertirà la localitat en el gran mostrari de les manifestacions culturals a Europa i arreu del món. La cerimònia inaugural ha estat dirigida pel director i creador català Hansel Cereza i donarà el tret de sortida a tots els actes aquest dissabte, 23 de gener, a les vuit del vespre.
 
La cerimònia es celebra al Pont de Maria Cristina i permetrà viure, segons afirmen els organitzadors, una "experiència col·lectiva" en la qual "la ciutadania es convertirà en el centre de l'acció, amb l'objectiu de impulsar la cultura i el diàleg per millorar la convivència". L'espai preveu l'assistència de més de 50.000 persones, amb quatre pantalles gegants col·locades en diversos punts de la ciutat. També es repartiran 50.000 flyers amb la lletra de Baga, Biga, Higa de Mikel Laboa, peça que jugarà un paper rellevant a l'espectacle. També es pot seguir la cerimònia en directe per La 2.


Cereza, fundador de La Fura dels Baus i amb més de 30 anys d'experiència

Hansel Cereza, director artístic i productor, amb més de trenta d'experiència en el món de l'espectacle s'ha especialitzat en la direcció i producció d'esdeveniments de gran format a nivell internacional aportant innovació i noves propostes d'expressió. Aquest 2015 ha dirigit les cerimònies inaugurals de la Copa Àfrica, Copa Amèrica i Pavelló de Kuwait a l'Expo Universal de Milà.
 

Tot a punt per la cerimònia de Sant Sebastià 2016 Foto: Donostia 2016


Cereza és un dels fundadors de la companyia la Fura dels Baus, on ha estat part de l'equip creatiu i de la direcció múltiples espectacles, un d'ells la Inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 . La cerimònia de les Olimpíades va marcar un abans i un després de la mateixa manera que ho han fet la Inauguració del Fòrum Barcelona-2004, els XI Jocs dels Petits Estats d'Andorra, l'Expo de Saragossa o la Cerimònia Inaugural i Clausura dels Mundials de Natació de Barcelona.
 

Consulta aquí el Programa d'activitats Donostia 2016

Arxivat a