La nova façana del Liceu, en «stand by»

L'Ajuntament Barcelona vol avaluar l'impacte de la reforma prevista a l'exterior | La direcció del teatre planteja la inserció de 170 anelles de ceràmica de gres d'un metre de diàmetre | La intervenció, que tenia previst estar acabada per l'inici de la propera temporada, compta amb el finançament del mecenes Josep Suñol

Imatge virtual de la remodelació de la façana del Liceu, ideada per Frederic Amat
Imatge virtual de la remodelació de la façana del Liceu, ideada per Frederic Amat | Liceu
Redacció
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:28h
El Gran Teatre del Liceu haurà d'esperar abans d'entomar la renovació prevista a la seva façana. Si bé fa uns dies es feia públic el nou projecte ideat per Frederic Amat, que preveu la inserció de 170 anelles de ceràmica de gres esmaltat d'un metre de diàmetre, aquest dimecres l'Ajuntament de Barcelona ha expressat algunes reserves que hauran de ser resoltes properament.

En aquest sentit, el Consell Assessor d'Art Públic de l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que avaluarà l'impacte visual, patrimonial i en el conjunt del barri de la reforma de la façana que proposa la direcció del Liceu. "La intervenció té un impacte que no és menor", segons ha detallat la comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, que defensa que sigui un consell d'experts "els que es posicionin sobre la conveniència o no de donar llum verda al projecte".

 

La nova façana del Liceu comptarà amb 170 anelles de ceràmica de gres Foto: Liceu

Sureda ha avançat que en dues setmanes el consell assessor es podrà posar en marxa, perquè els membres s'havien de renovar. Així mateix, la comissionada de Cultura de Barcelona insisteix en que no es tracta de "si a una persona li agrada o no" sinó que siguin els experts els que analitzin l'impacte visual, patrimonial i al barri.

La nova pell que havia de recobrir el Gran Teatre del Liceu tenia previst ser inaugurada a l'inici de la temporada 2016/17, a l'octubre.
Arxivat a