L'Aran «presideix» la CUP

Mireia Boya serà la presidenta del grup parlamentari, un càrrec que la formació volia que ocupés una dona de fora de Barcelona

Mireia Boya, al costat de Gabriela Serra
Mireia Boya, al costat de Gabriela Serra | Adrià Costa
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 23:43h
La diputada Mireia Boya serà la presidenta de grup parlamentari de la CUP. Així ho ha confirmat a NacióDigital la flamant diputada "cupaire", que aquest dimecres s'ha estrenat a l'hemicicle en substitució de Ramon Usall, que va renunciar a l'acta de diputat per motius personals.

Segons Boya, aquest "càrrec" és simbòlic ja que la formació independentista no li dóna importància, un fet que permetrà que tots els diputats de la CUP puguin parlar en les sessions parlamentàries. Tot i això, Boya sí que ha indicat que el partit considerava important que la presidència del grup l'ocupés una dona i que fos de fora de Barcelona.

Una ambientòloga occitanista

Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctora en gestió i ordenació del territori per la Universitat de Mont-real i professora associada del Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, Boya s'ha convertit en els darrers anys en un referent polític de l'independentisme a l'Aran i en una de les més aferrissades defensores de l'occitanisme.

De fet, Boya ja ha anunciat que farà les seves intervencions en occità com ja van fer altres diputats com Maria Pilar Busquets, Francesc Boya o Àlex Moga.