La «família» de Junts pel Sí i una més

La diputada de la CUP Gabriela Serra assisteix, en solitari, per primera vegada una sessió del grup sobiranista majoritari

Gabriela Serra conversant amb Marta Rovira i Jordi Turull
Gabriela Serra conversant amb Marta Rovira i Jordi Turull | Pep Martí
19 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:52h
La reunió que ha celebrat aquest matí el grup parlamentari de Junts pel Sí ha tingut una convidada especial: Gabriela Serra, diputada de la CUP. Se l’esperava però ha vingut amb sorpresa, com sol ser habitual en molts dels moviments de la formació assembleària. Es preveia que hi assistiria també Benet Salellas, en principi els dos parlamentaris "cupaires" que han de treballar més a prop de Junts pel Sí, segons els acords entre les dues forces polítiques.

Gabriela Serra ha dit unes paraules de salutació i, tot seguit, ha explicat que en el si de la CUP han de decidir el modus operandi de la col·laboració amb el grup sobiranista majoritari, si han d’assistir un o dos, quan ho han de fer i sobre què han de parlar. O sigui, que la CUP encara ha de posar fil a l’agulla sobre com plasmar aquest vincle amb Junts pel Sí.

En acabar la reunió, l’atenció informativa ha estat centrada en Gabriela Serra, que ha sortit tot conversant amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira. Han baixat poc a poc les escales i han tingut el “gest” d’aturar-se al replà tot allargant l’escena per satisfacció dels periodistes gràfics. A Serra i Rovira s’hi ha afegit Jordi Turull. Un triangle que mostra tota la pluralitat de l’independentisme.

La reunió del grup ha estat curta i s’ha centrat en la preparació del ple de demà, el primer que protagonitzarà Carles Puigdemont ja com a president en exercici per explicar la formació del nou Govern. No hi hanacudit alguns dels pesos pesants de la direcció del grup, com Oriol Junqueras i Raül Romeva, un cop han pres possessió de les seves responsabilitats com a consellers del Govern –precisament aquest dimarts s'ha reunit el consell executiu. Tampoc hi ha acudit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però sí que ho ha fet Fabián Mohedano, el diputat que ocuparà Artur Mas al Parlament un cop l'expresident ha renunciat a l'escó.