Artur Mas reassumeix la direcció efectiva de Convergència

Josep Rull deixa la coordinació general de CDC | Se separen els càrrecs institucionals dels orgànics i s’instaura un model similar al del PNB | Congrés refundacional del partit del 3 a 5 de juny

18 de gener del 2016
Actualitzat a les 18:07h
Marta Pascal, Josep Rull i Francesc Sànchez, aquest dilluns
Marta Pascal, Josep Rull i Francesc Sànchez, aquest dilluns | @convergenciaCAT
Comitè executiu extraordinari de Convergència Democràtica de Catalunya després de setmanes d’infart. Artur Mas reassumeix les tasques de direcció que havia delegat en Josep Rull, qui avui mateix ha formalitzat la seva renuncia a la coordinació general per centrar-se en les seves noves tasques com a conseller de Territori i Sostenibilitat. Cobren pes els vicesecretaris Lluís Corominas i Francesc Homs en el vessant institucional i Francesc Sànchez com a home fort del dia a dia organitzatiu del partit. L’executiva ha convocat el congrés de CDC per als dies 3, 4 i 5 de juny proper.

Convergència instaura, d’aquesta manera, un “model PNB” pel que fa a separar càrrecs institucionals i orgànics de partit. Primàries obertes a tota la militància? Canvi de nom? Rull ho ha deixat tot obert. “Ara volem fer un partit nou per un país nou”, ha dit. “Volem un partit obert a tota la societat”. Les properes setmanes s’escoltarà a la militància de base, que serà protagonista del procés de refundació del partit.  Sí que Rull ha explicitat que “hi ha molt d’orgull entre la gent de CDC amb la marca del partit” perquè “Convergència és una història d’èxit”.

Rull ha informat d’aquests canvis decidits avui acompanyat de Francesc Sànchez i de la portaveu de la formació, Marta Pascal, a la seu del partit del carrer de Còrsega. Ha estat la primera executiva després de molt de temps en què el mateix Artur Mas ha presidit l’executiva. Fins ara ho feia Josep Rull.