Barcelona ordena el cessament de 388 habitatges d'ús turístic il·legals

L'equip de govern d'Ada Colau tramita el precinte de 33 pisos | També es treballa en la revocació de 400 llicències de pisos legals per generar molèsties als veïns

18 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:00h

Janet Sanz, aquest dilluns. Foto: ACN


L'equip de govern d'Ada Colau al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona continua desplegant una política de "tolerància zero" respecte l'habitatge turístic il·legal. És en el marc d'aquesta voluntat d'evitar "els problemes i actituds incíviques" derivades de l'ús il·legal d'habitatges d'ús turístic que l'Ajuntament ha ordenat el cessament de 388 habitatges sense llicència, dins dels quals ja s'ha tramitat el precinte de 33 d'ells.

Segons ha explicat aquest dilluns al matí la tinenta d'alcalde d'urbanisme, ecologia i mobilitat, Janet Sanz, "l'oferta il·legal d'allotjament turístic impacta de ple en el dia a dia de veïns i veïnes", raó per la qual Barcelona en Comú s'emplaça a "no permetre que s'alteri el descans i la convivència dels veïns". "Serem inflexibles a l'hora de dedicar-hi esforços i recursos".

Per tot plegat, l'equip de govern presentarà aquest dimecres davant la Comissió d'Economia i Hisenda l'informe sobre la situació de la lluita contra l'ús il·legal d'habitatge turístic, en el marc de la qual s'han efectuat al llarg de l'any 2015, 2.108 procediments disciplinaris i s'han obert 482 expedients sancionadors, que finalment han dut a l'ordre de cessament de 388 dels quals s'ha ordenat el precinte de 33.

Setze habitatges precintats

D'aquests 33 habitatges, 16 ja han estat precintats -15 a Ciutat Vella i 1 a l'Eixample-, mentre que hi ha ordre de precinte sobre 17 més –13 a Ciutat Vella i 4 a l'Eixample-. De fet, són aquests dos districtes els que acumulen la immensa majoria d'habitatges d'ús turístic il·legal de la ciutat de Barcelona.

En paral·lel, s'ha produït 226 expedients sancionadors més a partir de les més de 3.000 queixes ciutadanes rebudes al Centre de Recepció de Trucades habilitat a l'efecte de donar veu als veïns sobre aquesta problemàtica. A més, també s'estan tramitant més de 400 expedients de revocació de llicència d'habitatges legals, "per no permetre el descans dels veïns", entre d'altres causes.

A més, continuen les accions contra les grans operadores d'Internet per la promoció d'habitatges il·legals, i en aquest aspecte, Sanz ha informat que a més de les multes imposades a Airbnb i Homeaway –que han presentat recurs-, han aconseguit que d'altres s'hagin avingut a les demandes de l'Ajuntament. En aquest cas, Booking "ha retirat els habitatges que no tenen número de registre".
Arxivat a