La FECAC amenaça amb no organitzar la Fira d'Abril a Barcelona

L'entitat assegura que les condicions fixades per l'Ajuntament de la ciutat conduiran a "l'asfíxia econòmica"

La Fira d'Abril de la FECAC podria deixar Barcelona
La Fira d'Abril de la FECAC podria deixar Barcelona | José M. Gutiérrez
J.P.
12 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:41h
La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), habitual organitzadora de la Fira d'Abril de Catalunya, ha amenaçat amb no organitzar-la enguany al parc del Fòrum, atribuint a les condicions tècniques i econòmiques fixades per l'Ajuntament de Barcelona la possibilitat de conduir a "una asfíxia econòmica de l'entitat".

Per mitjà d'un comunicat, la FECAC ha assegurat que per a l'edició del 2016 es veu obligada a assumir "unes despeses addicionals xifrades en 140.000 euros", a més de preveure una caiguda en els ingressos ja que la fira hauria de tenir la meitat d'atraccions que fins ara. Segons l'entitat, tot plegat es deuria a que l'equip de govern d'Ada Colau, "no té cap interès en celebrar la Fira d'Abril de la mà de FECAC".

"Sembla que la senyora Colau vol perdre la Fira d'Abril igual que ha fet amb la pista de gel, els nous hotels, la Ryder Cup i, si no vigila, els creuers, el Mobile Congress i la Fórmula 1", ha manifestat Daniel Salinero, president de la FECAC, que ha advertit que aquesta entitat és propietària de les marques Fira d'Abril de/a Catalunya i Fira d'Abril de/a Barcelona, i per tant qualsevol esdeveniment similar "serà un succedani que no tindrà res a veure amb la Fira d'Abril autèntica".

Esdeveniment "en el marc de la cultura andalusa"

Sempre segons la FECAC, les normes de procediment del contracte de l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (BSM), gestora de l'espai del Fòrum, fixen unes condicions tècniques i econòmiques difícilment assumibles per una organització sense ànim de lucre. D'una banda, pretén reduir l'horari d'obertura de la Fira, exigeix l'assumpció de despeses com generadors elèctrics, consum de gasoil i d'aigua, fil musical comú per a totes les atraccions i personal addicional com un enginyer que revisi diàriament la zona d'atraccions, i altres persones destinades a controlar l'aforament de les entrades al recinte i individualment a cadascuna de les casetes. A més, se cita "la celebració d'un esdeveniment de tipus cultural", o "en el marc de la cultura andalusa", sense referir-se específicament a la Fira d'Abril.

A banda d'aquest sobrecost, avaluat per la FECAC en uns 140.000 euros més respecte a la passada edició, el contracte de cessió obliga a reduir l'àrea d'atraccions a la zona de la Plataforma del Zoo Marí a pràcticament la meitat. El cànon dels firaires suposa per la FECAC una font principal d'ingressos, igual que l'exclusivitat pagada per alguns proveïdors, de manera que en eliminar la meitat de les atraccions la facturació baixa el mateix.
Arxivat a