Puigdemont deixa en evidència C's i PP: «La grapa del feixisme no la volem mai més»

El candidat a la presidència destaca que l'al·lusió als "invasors" de Catalunya feia referència a un article de Carles Rahola contra els bombardejos a Girona

Carles Puigdemont, a la tribuna d'oradors del Parlament
Carles Puigdemont, a la tribuna d'oradors del Parlament | José Manuel Gutiérrez
10 de gener del 2016
Actualitzat el 11 de gener a les 0:02h
Carles Puigdemont ha demostrat aquest diumenge, durant el debat d'investidura, que està preparat pel joc parlamentari i per la política d'àmbit nacional. El candidat a la presidència ha aprofitat el seu torn de rèplica per deixar en evidència Ciutadans i el Partit Popular. Tant Inés Arrimadas com el popular Xavier García Albiol li havien retret unes suposades declaracions en què parlava dels "invasors" de Catalunya. Els líders d'aquests dos partits unionistes donaven per fet que Puigdemont es referia als que no estan per la independència, però el fins ara alcalde de Girona ho ha capgirat només començar el seu torn de resposta.
 
El candidat de Junts pel Sí a la presidència ha començat recomanant a Arrimadas que "aixequi la mirada del Twitter", i ha seguit destacant que tant ella com el líder del PP al Parlament deuen tenir "el mateix community manager" perquè s'han referit a les mateixes declaracions. A continuació, els ha advertit que estaven fent "el ridícul". Per què? El motiu és que el terme "invasors" provenia d'un article escrit durant els anys trenta pel periodista gironí Carles Rahola.

L'article de Rahola va ser un dels arguments esgrimits durant el seu pseudojudici, i que va acabar amb el seu afusellament per part del règim franquista. El periodista gironí parlava d'"invasors" per referir-se a l'aviació feixista italiana i als bombardejos que va fer sobre la ciutat de Girona. "I la grapa del feixisme, no la volem mai més", ha sentenciat el candidat a la presidència. Les paraules de Puigdemont han desembocat en un aplaudiment, sentit, per part tant dels diputats de Junts pel Sí com de la CUP. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha hagut de cridar a l'ordre, i tot plegat ha servit per evidenciar els motius que poden portar a un grup com el de la Candidatura d'Unitat Popular a donar suport a aquest candidat.
 
Arxivat a