PERFIL Dolors Bassa, una mestra sindicalista a la conselleria de Benestar

La diputada de Junts pel Sí va ser secretària general d'UGT a les comarques gironines (2008-2015) i regidora d'ERC a Torroella de Montgrí dues legislatures

Dolors Bassa va ser secretària general de l'UGT a Girona
Dolors Bassa va ser secretària general de l'UGT a Girona | ACN
11 de gener del 2016
Actualitzat a les 20:28h
Dolors Bassa és un dels noms que, amb tota probabilitat, formarà del primer executiu de Carles Puigdemont. A falta de confirmació oficial, la número 2 de Junts pel Sí de Girona serà a nova consellera de Benestar, un càrrec que anteriorment havia ocupat la que serà portaveu del Govern i responsable de l'àrea de Benestar, Neus Munté.

Nascuda a Torroella de Montgrí fa 56 anys, Dolors Bassa i Coll és mestra i psicopedagoga de formació, si bé el seu nom ha estat conegut a les comarques gironines per ser la secretària general durant set anys, del 2008 al 2015, d'UGT, sindicat al que va vincular-se l'any 2000. Bassa va ser la substituta de Camil Ros. Amb Neus Munté, hi haurà dos exaltscàrrecs del sindicat al Govern.

Una carrera sindicalista compaginada amb la regidoria a Torroella de Montgrí  

La seva carrera sindicalista l'ha compaginat en els darrers anys amb la tasca de regidora d'ERC a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, consistori on hi ha estat durant dues legislatures. Del 2007 al 2011, Bassa va ser primera tinenta d'alcalde i edil de dinamització econòmica, mentre que del 2011 al 2015 va estar a l'oposició.

Membre d'associacions vinculades amb temes d'igualtat

Membre del Consell Social de la Universitat de Girona durant dotze anys, del 2001 al 2013, Bassa ha estat membre de diverses associacions relacionades amb temes d'igualtat com Xibeques del Cau, de Torroella de Montgrí, i el Col·lectiu per la Igualtat.

L'actual diputada va ser escollida el passat mes de juliol candidata número quatre de la candidatura de Junts pel Sí a les comarques gironines, just per sota de Carles Puigdemont, nou president de la Generalitat que va ser el tercer candidat de la llista que va liderar Lluís Llach.
Arxivat a