Dues detingudes per extreure 7.800 euros del banc amb documents robats al metro

La víctima ja havia patit una estafa idèntica el desembre del 2014 i li havien sostret gairebé 12.000 euros

ACN
10 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:07h
Els Mossos d'Esquadra van detenir entre els dies 14 i 18 de desembre una noia com a presumpta autora dels delictes d'estafa bancària i usurpació d'estat civil, així com una còmplice que la va ajudar. Les dues arrestades tenen 19 anys –són veïnes d'Olesa de Montserrat i Cerdanyola del Vallès- i estan acusades d'extreure diners del banc amb documentat d'identitat sostrets al metro de Barcelona.

La víctima de l'estafa va denunciar el passat mes de setembre cinc extraccions al seu compte bancari per valor de més de 7.800 euros a les localitats de Badalona i Alella. Es tractava de la segona vegada que patia el mateix tipus d'estafa, ja que al desembre del 2014 li havien sostret gairebé 12.000 euros a través del mateix mètode just després de patir un furt al metro.

Els fets es van resoldre amb la detenció de l'autora de l'estafa bancària l'abril de 2015, però no es va poder recuperar la documentació personal de la víctima. La investigació va permetre determinar que la manera en què s'havia fet la nova estafa de 7.800 euros era la mateixa que en l'altra ocasió. L'autora s'adreçava a una oficina bancària, mostrava el DNI o el permís de conduir de la titular i llavors demanava l'extracte dels últims moviments del compte corrent de la víctima. La noia estudiava i analitzava els moviments realitzats i així es familiaritzava amb els ingressos i càrrecs que s'havien produït.

Es guanyaven la confiança del banc

A continuació, s'adreçava novament a les oficines i demanava al personal de l'entitat bancària quantitats en efectiu que prèviament ja sabia que s'havien ingressat en el compte corrent, la qual cosa li donava seguretat i generava una certa confiança davant els treballadors del banc. Quan accedia a les dependències bancaries la dona feia el màxim possible per passar desapercebuda i intentava ocultar el seu rostre amb bufandes i mocadors. Amb aquest sistema va poder fer fins a quatre extraccions fraudulentes en un mateix dia per imports que oscil·laven al voltant dels 2.000 euros cadascuna.

A partir de l'anàlisi de les imatges enregistrades per les càmeres de les oficines bancàries, els mossos van observar que l'autora dels reintegraments no era la mateixa dona que havien detingut l'abril de 2015. Fruit de la investigació van relacionar la dona que es va presentar a les entitats bancàries amb la jove que havia estat investigada i detinguda en dues ocasions anteriors pels mateixos fets. També van constatar que la documentació personal utilitzada era la mateixa que s'havia fet servir anteriorment i que les dues detingues es coneixien prèviament.

Les dues dones van passar a disposició judicial, una a Martorell i l'altra a Barcelona, i en tots dos casos el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.
Arxivat a