Roy Batty, el replicant de «Blade Runner» que va néixer el 8 de gener de 2016

El Nexus 6 que interpretava Rutger Hauer naixia aquest divendres, segons explica la pel·lícula

Fotograma de «Blade Runner» on es veu la fitxa de naixement de Batty
Fotograma de «Blade Runner» on es veu la fitxa de naixement de Batty
08 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:17h
Aquest divendres, dia 8 de gener de 2016, la Tyrell Corporation creava el replicant Roy Batty, famós per ser l'enigmàtic Nexus 6 interpretat per l'actor Rutger Hauer a Blade Runner (Ridley Scott, 1982), i convertit una de les icones més extrordinàries de la història de la ciència-ficció cinematogràfica. Dissenyat com a soldat de combat, Batty era el gran rival del policia Rick Deckard, etern en la figura de Harrison Ford.

D'ell és l'escena més memorable i recordada d'una pel·lícula que encara avui genera debat: el replicant, moll per la pluja, deixava anar un monòleg que ha quedat com una de les grans fites cinèfiles, just abans de morir a la terrassa de l'edifici Bradbury. "Jo he vist coses que vosaltres no creuríeu", deia, mentre sonava la música de Vangelis i rememorava aquelles "naus cremant més enllà d'Orió" o els "raig C brillant a la porta de Tannhäuser".

El replicant Batty tenia el poder d'atrapar els espectadors amb aquella barreja d'implacabilitat i de melancolia, obstinat com estava per evitar la mort que li havien programat –quatre anys havia de durar, segons el seu creador–. El futur, de nou, torna a fer-se present, demostrant que el temps no passa en va, i afegint-se a l'efemèride que recordava que Retorn al futur també havia superat la seva pròpia fita.