El Museu Picasso de Barcelona tanca l'any 2015 amb un milió de visitants

Més de dues centes mil persones han vist l'exposició "Picasso/Dalí. Dalí/Picasso"

Dos quadres de Dalí i Picasso, exposats en paral·lel al Museu Picasso
Dos quadres de Dalí i Picasso, exposats en paral·lel al Museu Picasso | ACN
Redacció
07 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:13h
El Museu Picasso de Barcelona ha tancat l’any 2015 amb 1.008.125 visitants. D'aquests, 952.120 han visitat la col·lecció permanent i 306.423 les exposicions temporals realitzades al llarg de l'any. D'entre totes elles, la mostra Picasso/Dalí. Dalí/Picasso és la que ha tingut més ressò, amb 203.629 visitants, cosa que la converteix en la més important presentada el darrer any.

L'exposició va estar oberta al públic entre el 20 de març i el 28 de juny i era dedicada a dues figures fonamentals de l’art del segle XX estretament vinculades a Barcelona i Catalunya. Picasso/Dalí. Dalí/Picasso va ser coorganitzada amb el Dalí Museum de Sant Petersburg, Florida (EUA) i va comptar amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres. El Museu també ha presentat aquest 2015 les mostres Picasso i els Reventós i La passió grequiana de Picasso, dues mostres que continuen obertes i de les quals no es disposa de la xifra definitiva de visitants.

Èxit de "Big Draw. La Festa del Dibuix" entre les activitats

Pel que fa a les activitats del Museu, destaca l’èxit de convocatòria de la sisena edició de "Big Draw. La Festa del Dibuix", consolidada com una cita anual de qualitat entorn de la creativitat, amb 13.000 participants entre famílies, joves i adults de totes les edats. L'activitat és un projecte de barri que té el dibuix com a protagonista, i on s’aposta per una renovació constant de continguts.

Des de la seva creació s’han impulsat un total de 101 tallers gratuïts impartits per professionals reconeguts de diversos àmbits que proposen noves formes de dibuixar des de múltiples disciplines. Compta amb la col·laboració de diverses entitats dels barris de la Ribera, Santa Caterina i Sant Pere i aquest 2015 va coincidir amb la celebració del 134è aniversari del naixement de Pablo Picasso.

D’altra banda, el Servei Educatiu del Museu ha aconseguit arribar a més de 20.000 alumnes de totes les etapes formatives. Aquest darrer curs també va funcionar plenament el sistema de venda d’entrades online, que permet al visitant d’escollir, tant per internet com a taquilla, l’hora d’accés i entrar directament mitjançant un codi QR.
 

Pla general amb participants que elaboren un mural gegant del taller «Dibuixos Amagats», en el marc del Big Draw del Museu Picasso Foto: ACN

Arxivat a