L'arbre de Nadal, camí del reciclatge

L'Ajuntament de Barcelona habilita més de 220 punts de recollida | Els avets es convertiran en material de jardineria

Cada any es recullen els avets un cop finalitzat el període nadalenc
Cada any es recullen els avets un cop finalitzat el període nadalenc | AjBCN
J.P.
07 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:08h
Acabat el període nadalenc, els arbres de Nadal que han adornat les llars catalanes inicien el seu camí per ser reciclats com a material de jardineria que revertirà en els parcs públics. A Barcelona, l'Ajuntament manté instal·lats, fins el diumenge 17 de gener, més de 220 punts de recollida escampats pels deu districtes de la ciutat, amb l'objectiu d'evitar abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i al mateix temps aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.
 

Mapa dels punts de recollida dels avets de Nadal a Barcelona


Els serveis de jardineria de la ciutat són els encarregats de la retirada periòdica dels arbres –majoritàriament avets, però també branques d’arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars- dipositats pels ciutadans per al seu degut tractament com a material de jardineria. Es recomana lliurar els arbres nets d’elements ornamentals. L’any passat els serveis municipals van recollir un total d’11.358 arbres de Nadal, el que va suposar un increment del 21% dels exemplars recollits, en relació a la campanya anterior.

Els avets seran convertits en encoixinat

Els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Anualment es realitza una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l’any. L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.
Arxivat a