Diversos sectors de Junts pel Sí demanen a Mas que revaluï la situació

L’opció Neus Munté és analitzada en fred per una part del grup sobiranista | Ningú li reclamarà al president en funcions que retiri la candidatura

07 de gener del 2016
Actualitzat el 06 de maig a les 20:07h
Artur Mas, aquest matí al Parlament
Artur Mas, aquest matí al Parlament | Martí Albesa
Aquest matí, el Parlament de Catalunya ha celebrat la que probablement ha estat la darrera sessió de la legislatura. De només cinc minuts, ha servit per designar els vuit senadors en representació de la Generalitat. Però la política es mourà avui fora de l’hemicicle. Serà un dia de contactes d’alt nivell. Segons fonts de Junts pel Sí, en les darreres hores s’ha obert pas en el si del grup majoritari a la cambra la necessitat de demanar al president “reavaluar la situació”.

Tots els actors de Junts pel Sí defensen la candidatura d’Artur Mas. Ningú li demanarà oficialment que la retiri. Tots accepten el seu lideratge i asseguren que ell ha de seguir exercint una posició de direcció política i que és el principal capital polític del sobiranisme. Però, alhora, cada hora que passa són més els qui consideren que cal analitzar molt en fred la situació.

En les decisions que es puguin produir per part del president hi jugarà un paper determinant les circumstàncies polítiques, la conjuntura més immediata. En aquest sentit, hi ha veus –no només d’ERC- a Junts pel Sí que creuen que l’opció de Neus Munté reuniria ara per ara tots els trumfos: desbloquejaria la situació, evitaria noves eleccions, preservaria la presidència de la Generalitat per a un militant de CDC i mantindria Artur Mas com a actor central de la política catalana. En un context tan variant, la figura de Mas podria fins i tot cobrar més valor. Però tot són especulacions. El dia donarà per molt.