Víctor Del Árbol guanya el Premio Nadal de novel·la 2016

L'autor s'ha imposat amb "La víspera de casi todo" | Al guardó s'hi han presentat 341 obres, provinents d'arreu del món

06 de gener del 2016
Actualitzat el 07 de gener a les 11:01h
A dos quarts de dotze de la nit, i després de l'anunci que Lluís Foix havia guanyat el darrer Premi Josep Pla, Ediciones Destino ha anunciat que el nom del guanyador del Premi Nadal, el més antic de la literatura espanyola. El guardó ha recaigut en Víctor Del Árbol (Barcelona, 1968) per La víspera de casi todo, que s'havia presentat amb el títol Cruz de olvidos i amb el pseudònim d'Aurelia Ballesteros.

El jurat del Premi Nadal 2016 ha estat format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Clara Sánchez i Emili Rosales i compta amb una dotació de 18.000 euros. El premi és el més antic de les lletres espanyoles i un dels més prestigiosos de l'estat, que enguany ha arribat a la 72a edició. Enguany s'han presentat un total de 341 obres, procedents d'arreu del món.

Una obra de personatges intensos

La víspera de casi todo s'ambienta a la Costa da Morte, on Paola es trobarà amb uns personatges que viuen atrapats a l'abisme i han de lluitar, tal com fa ella, amb un passat turbulent difícil d'oblidar. L'escriptor, tot un èxit de vendes a França –on va ser reconegut amb el Grand Prix de Littérature Policière 2015–, torna a la primera línia de l'actualitat literària després del seu darrer llibre Un millón de gotas (Destino), publicat el 2014.