George R.R. Martin demana disculpes als lectors de «Joc de Trons»

El creador de la saga literària no ha entregat "Vents d’hivern" en el termini acordat | El sisè llibre no es podrà llegir abans de l'estrena de la nova temporada televisiva | "He fallat", ha afirmat l’escriptor al seu blog

04 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:26h
George R.R. Martin, autor de «Joc de Trons»
George R.R. Martin, autor de «Joc de Trons»
"He fallat". Així ha explicat George R.R. Martin el retard en l’entrega de l’esperadíssim sisè volum de Joc de Trons, que es va comprometre a tenir enllestit per la festivitat de Halloween i, posteriorment, en una ampliació del termini editorial, pel primer dia de l’any de 2016. L’escriptor ho ha explicat en una entrada al seu propi blog personal, on ha demanat disculpes als milers de lectors que té arreu del món.

La conseqüència més notòria de l’incompliment en les dates d’entrega –i del consegüent  retard en la publicació del sisè llibre, Vents d’hivern– serà que la sèrie, per primera vegada, agafarà la capdavantera pel que fa a la trama. El fet, totalment inèdit fins ara, ja ha provocat la resposta aïrada de molts dels “fans” que segueixen les aventures de les nissagues de Westeros des dels seus orígens en paper.

L'estrena de la sisena temporada de la sèrie televisiva està prevista pel proper l’abril i, tal com han explicat els productors d'HBO, no només contindrà trames inèdites, ja que hi ha moltes històries contingudes als llibres que encara no han estat desenvolupades televisivament.