L'Ajuntament de Barcelona publica les declaracions de béns dels regidors

L'alcaldessa Ada Colau declara no tenir cap propietat immobiliària i un capital de poc més de 4.200 euros

30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:43h

Els líders polítics de Barcelona el dia que es va constituir l'Ajuntament Foto: Iván Giménez


La política de transparència de l'Ajuntament de Barcelona ha arribat als patrimonis dels seus regidors, un cop s'ha incorporat al nou portal de transparència les declaracions de béns i activitats dels 41 membres del ple municipal, a més dels consellers de districte. Aquestes dades, que inclouen informació sobre béns immobles i mobles i capitals i dipòsits entrats al registre municipal al mes de juny complementen els de l'alcaldessa, Ada Colau i l'exalcalde i cap de l'oposició, Xavier Trias, que ja s'havien fet públiques anteriorment.

Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona declara no tenir cap propietat immobiliària i uns estalvis de 2.989 euros en un compte de la Caixa d'Enginyers i la meitat dels 2.500 d'un altre compte de La Caixa.

Xavier Trias
L'exalcalde i líder de l'oposició manifesta ser propietari d'un apartament, amb pàrquing i traster a Naut Aran, a més de la meitat d'un habitatge a Es Mercadal i un 8,33% de dos locals. Així mateix és amo d'un cotxe Audi A4 i té 120.000 euros en dos fons d'inversió del Banc de Santander a més d'accions del BBVA, del Santander, Corporación Médica, Prohispa i la inmobiliaria Vilmont. També té títols del Tenis Barcelona i del club de Golf El Prat, 16.000 euros en dos dipòsits del Santander i BBVA i el quadre 2 Figures catalanes del pintor Pere Pruna, valorat en més de 18.000 euros.

Carina Mejías
La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans declara la propietat al 50% de dos immobles, un a Barcelona i l'altre a Platja d'Aro i un vehicle Mercedes Clase A, a més de la meitat dels diners de dos comptes corrents a Bankia, amb un saldo de 3.933 i 745 euros.

Alfred Bosch
El líder d'ERC a l'ajuntament és propietari al cent per cent de dos pisos situats a Barcelona, a més de tenir com a capital els 40.000 euros d'un compte de La Caixa.

Jaume Collboni
El president del Grup Municipal del PSC té en propietat dos habitatges, un d'ells al 40 per cent, i un  aparcament, a més d'una moto Suzuki TU i poc més de 3.000 euros en dos comptes de La Caixa.

Alberto Fernández Díaz
El líder del Partit Popular té accions del Banc de Santander, Endesa, RCD Espanyol i la Caixa d'Advocats, a més d'uns 12.000 euros en diferents dipòsits. Així mateix és propietari al 50% d'un pis i al 100 per cent d'un despatx subjecte a hipoteca. Aficionat a les motos, en té tres, dues tipus scooter i una de gran cilindrada tipus custom.

Maria José Lecha
La cap de files de la CUP no té cap bé en propietat, només té un compte al banc Triodos amb 1.500 euros i 3.000 més en un cooperativa.

Pel que fa a altres regidors, destaca el fet que el tinent d'alcalde Jaume Asens té un pis en propietat i diversos dipòsits que sumen 144.000 euros, mentre que la regidora Gala Pin, també de l'equip de govern, no té cap propietat i un compte bancari amb un saldo de 405 euros.
Arxivat a