Quinze llibres per regalar a petits lectors

Una tria amb les obres més boniques, especials i singulars que faran les delícies de joves de totes les edats de la família

La selecció de llibres infantils i juvenils del 2015 de NacióDigital
La selecció de llibres infantils i juvenils del 2015 de NacióDigital
02 de gener del 2016
Actualitzat el 04 de gener a les 22:36h
Ets un artista, Marta Altés (Blackie Books)

Després d'enlluernar amb l'àlbum Sóc un artista, Marta Altés torna a la càrrega amb Aquest llibre d'activitats divertidíssim és una eina perfecta per posar a prova la teva creativitat i fer art. Un llibre d'exercicis ple d'adhesius, formes i colors que demostra que qualsevol pot esdevenir un artista: fàcil i terriblement entretingut. Ple d'idees esbojarrades i de tots colors.

 
El caganer amb un pet, Emma Martínez (Estrella polar)

El caganer té una missió molt important: acompanyar els tres Reis Mags fins al portal on ha nascut un nadó molt i molt especial… però, un cop més, el ventre li fa la guitza! Podrà arribara temps per complir amb el seu deure? Ideal per a iniciar-se en l'educació escatològica (típicament catalana) dels més menuts.

 
Alícia al país de les meravelles, Lewis Carroll (Estrella polar)

El gran clàssic universal de la literatura, en una edició preciosa i molt especial com a commemoració del 150è aniversai. Somiant que segueix al Conill Blanc, Alícia entra a la seva llodriguera i hi descobreix un món on tot és possible, el País de les Meravelles. la mescla magistral del somni i realitat d'aquesta novel·la excepcional permet construir un espai imaginari, ple d'animals fantàstics i d'objectes animats. Joia indiscutible per a futurs lectors.

 
Babar. Totes les històries (Blackie Books)

L'elefant Babar és un dels personatges més estimats per diverses generacions d'arreu del món. Il·lustrat per l'artista i pintor Jean de Brunhoff l'any 1931. Blackie Books edita ara totes les aventures originals de Babar en un sol volum, tant en català com en castellà. La publicació de l'editorial barcelonina ve acompanyada per un preciós pròleg escrit per Maurice Sendak a principis dels anys vuitanta.

 
Linterna mágica, Lizi Boyd (Libros del zorro rojo)

Un àlbum de Lizi Boyd que ha estat guardonat amb el Premi BolognaRagazzi a la Millor Obra de Ficció (2015) i amb el Premio ALA Notable Children’s Book 2015. Elegant i sense paraules, una obra que conté l'atractiu d'una simple llanterna. Una aventura on el contrast entre el fons negre, les línies platejades i el color, emergent, ens revela tota la riquesa poètica de la natura.

 
Duna. Diari d'un estiu, Muriel Villanueva (Babulinka Books)

Un diari d’una nena de dotze anys, la Duna. I un procés de maduresa i aprenentatge. "Estic amb les meves dues germanes a casa l’avi, un malcarat. La mare ens ha deixat tirades en aquest poble blanc i blau davant del mar i el mestre de l’escola m’ha posat com a deures que escrigui tot el que em passi abans d’entrar a l’institut. No ho negaré: semblava que seria l’estiu més avorrit de la meva vida. Ara, però, entre la colla baliga-balaga, els secrets de l’avi, i un noi súper interessant que he conegut al bosc, sembla que la cosa es va animant."

 
Tu i jo, el conte més bonic del món, Elisenda Roca (Combel)

Aquest és el conte més bonic del món. Un àlbum il·lustrat que ens explica amb tendresa i humor els dubtes, els sentiments i l’emoció d’un nen quan arriba un bebè a casa. Ideal per ajudar els nens i nenes a descobrir que tenir un germà pot ser molt divertit.

 
Salvatge, Emily Hughes (Libros del Zorro Rojo)

Darrer Premi Llibreter en la categoria d'Àlbum il·lustrat i una delícia. Salvatge explica la història d’una nena que viu a la natura amb una família peculiar, formada per animals que eduquen, juguen i viuen feliços en l’harmonia del caos, en plena llibertat. Un escenari on tot va com una seda fins que un altre "animal", desconegut per a ella fins aleshores, entra al seu ecosistema i se l’emporta a una civilització plena de normes, d’hàbits i d’ordre.

 
El país dels bolets, Elena Ferro i Subi (Baula)

Catalunya, terra de bolets... i de caçadors de bolets. Per anar desvetllant l'interès en els més joves i començar a encomanar-los el cuquet d'aquesta tradició tan nostrada, aquest llibre permet descobrir què fa que els bolets siguin els grans protagonistes de la tardor.

 
La caputxeta vermella, Xavier Deneux (Combel)

Nova adaptació del conte clàssic de La Caputxeta Vermella en una proposta estètica i sensorial de formes en relleu, ideal per a nens que comencen a investigar amb les mans i la vista. Una col·lecció pensada perquè els nens i nenes descobreixin una nova manera d’interactuar amb els clàssics de sempre. Per revisar els clàssics amb elegància.

 
El pessebre, Roger Roig i Hugo Prades (Cossetània Edicions)

En aquest conte, el Patufet i els seus amics munten un bonic pessebre, tot aprofitant que arriben les festes de Nadal. Per fer-ho, han de tenir en compte tots els detalls i organitzar-se per aconseguir que l’establia, els pastors i els àngels omplin de màgia i tradició la llar familiar. Una nova entrega de la sèrie "El Patufet i les tradicions catalanes"

 
On és el meu peluix, Marion Billet (Estrella polar)

Nou llibre que s'afegeix a una col·lecció de llibres que enamoren els més petits amb sons i on destaquen Els ocells exòtics, Les joguines o Instruments del món, entre d'altres. En aquesta ocasió, el llobató té una mica de son... però on és el seu peluix? Caldrà ajudar-lo a trobar-lo aixecant les solapes i descobrint els sons que s’hi amaguen.

 
Harry Potter i la pedra filosofal (edició il·lustrada), JK. Rowling (Empúries)

La primera aventura de Harry Potter en una deliciosa edició il·lustrada per Jim Kay. Conté el text íntegre a tot color, tapa dura amb sobrecoberta, acabats de luxe i un disseny enlluernador, elements que complementen a la perfecció el (ja) clàssic de JK. Rowling

 
Pippi Calzaslargas, Astrid Lindgren (Blackie Books)

Hi ha personatges literaris que són immortals. N'hi ha que, a més de ser-ho, ens connecten amb allò que voldríem ser i, especialment, amb allò que haguéssim volgut ser. Un d'aquests, potser el personatge més fascinant i irreverent, és Pippi Langstrump, la nena més trapella de Suècia. Blackie Books reuneix totes les històries que va escriure Astrid Lindgren, unes aventures que segueixen hipnotitzant com el primer dia, amb el magnetisme d'una protagonista rebel, descarada, sincera i despreocupada.

 
Astèrix, El papir del Cèsar, Ferri i Conrad (Salvat)

El nou àlbum d'Astèrix i Obèlix és el millor en molts anys. Una aventura divertida, amb Doblepolèmix com a secundari de luxe, amb un sàtira elegant i entenedora, amb una posada al dia que reconcilia els fans del segle XXI amb els que provenen d'altres dècades, potser no tan remotes. Amb contínues picades d'ullet a Twitter amb emails en forma de colom missatger i amb l'horòscop com a efectiu running gag. Un encert, tant per a nens com per a adults.
Arxivat a