​BComú no veu «prioritari» portar una franquícia del Museu Hermitage a Barcelona

El projecte no comptarà amb "contribucions econòmiques" de l'ajuntament

29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:22h
El projecte de portar a Barcelona una franquícia del Museu Hermitage de Sant Petersburg no comptarà amb el suport econòmic de l'Ajuntament de Barcelona, segons ha aclarit aquest dijous el tinent d'alcalde Jaume Asens, que considera que aquest equipament no és "prioritari per a la ciutat". 

De fet, el projecte, anunciat al novembre del 2012, no compta actualment tampoc amb el suport de la Generalitat de Catalunya, malgrat que va ser Ferran Mascarell com a conseller de Cultura qui va signar el conveni de col·laboració inicial. En tot cas, es tracta d'una iniciativa privada de capital rus i català que està pràcticament encallada des de fa tres anys.

Coincidència amb la Generalitat

Asens ha assenyalat que actualment l'ajuntament coincideix amb la Generalitat en el sentit que cap de les dues administracions té previst fer-hi "contribucions econòmiques" per afegir que en tot cas, el fet que la instal·lació d'aquest museu no sigui prioritària "no vol dir que no hi estem interessats". En aquest sentit el tinent d'alcalde ha informat que els promotors han ofert un enfocament diferent que s'allunya de la proposta de la franquícia del museu rus com a "McDonalds cultural". 

La intervenció del tinent d'alcalde ha estat provocada per un prec de Ciutadans en què la regidora Sonia Sierra ha demanat per la situació actual del projecte i la implicació de l'ajuntament. La regidora ha defensat el projecte com a "proposta museística de gran calat", però s'ha mostrat disconforme amb algun dels emplaçaments valorats, com l'edifici de la Foneria de Canons, les instal·lacions portuàries, l'edifici de la Duana o un nou edifici a tocar de l'Hotel Vela perquè "són emplaçaments pensats pels creueristes". En aquest sentit, Sierra ha defensat una ubicació "pensada per als barcelonins".
Arxivat a