​La T-12 s'amplia als menors de 16 anys segons la renda familiar

La mesura, pactada per Ada Colau i Alfred Bosch, se suma a l'ampliació de la gratuïtat pels menors de 15 anys | Els beneficiaris hauran d'estar empadronats a Barcelona

22 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:16h

Ada Colau i Alfred Bosch han presentat l'ampliació de la T-12 fins als 16 anys Foto: Jordi Palmer


Viatjar en transport públic serà gratuït per als joves barcelonins fins als 16 anys en funció de la renda familiar, un cop els grups municipals de Barcelona en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya han arribat a un acord per ampliar la gratuïtat, ja anunciada, de la T-12 fins als 15 anys d'edat.

Així, si a principis de mes es va anunciar, dins de la congelació de tarifes salarials, l'extensió de la T-12 fins als 14 anys -a efectes pràctics, fins el dia que el beneficiari compleix 15 anys-, aquest dimarts l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch han pactat estendre aquesta ampliació en la franja dels 15 als 16 anys -és a dir, fins el dia que el beneficiari celebra el seu setzè aniversari-.

Ara bé, d'aquesta extensió dels 15 als 16 només se'n beneficiaran els joves barcelonins en funció de la seva renda familiar, ja que els requisits pactats inclouen tenir 15 anys, estar empadronat a Barcelona i tenir un nivell de renda que inclourà la gratuïtat per les rendes menors a 1 IPREM, -Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples-, bonificació del 50% a rendes menors a 2 IPREM, i sense bonificació per les que superin aquesta quantificació.

L'ajuntament destinarà 1,9 milions d'euros per implementar aquesta mesura. Segons ha anunciat Ada Colau, el consistori impulsa iniciatives com aquesta per poder "aprofitar al màxim la situació del superàvit de Barcelona". Al seu torn, Alfred Bosch ha defensat la "tarificació social" per afavorir "les famílies més modestes".
Arxivat a