Cap membre de la direcció d'UDC demana la renúncia de Duran i Lleida

La primera reunió després del fracàs del 20-D convoca congrés per al 16 d’abril | Joana Ortega s’incorpora al patronat de l’Institut d’Estudis Coll i Alentorn

Duran i Lleida, a la nit electoral del 20-D
Duran i Lleida, a la nit electoral del 20-D | Martí Albesa
21 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:56h
Primera reunió del comitè de govern d’Unió Democràtica després de la tempesta. Els democristians, que el 27-S van quedar fora del Parlament, van perdre ahir la seva representació al Congrés espanyol. El secretari general, Ramon Espadaler, ha anunciat un consell nacional per al 16 de gener i la convocatòria d’un congrés nacional per al 16 d’abril. Espadaler ha dit que cap membre de la direcció ha demanat la renúncia de Josep Antoni Duran i Lleida: “Les decisions que s’hagin de prendre es prendran en el congrés. Ara no és el moment de precipitar les coses”.

Espadaler ha afirmat que el dret a decidir continua sent el camí a seguir, que no s’havia d’haver abandonat. Ha tornat a expressar la preocupació d’UDC per la situació política a Catalunya i el pes determinant de la CUP. Ha afirmat que continuen pensant que unes noves eleccions al març podrien ser una oportunitat per Unió, però ells hi són contraris perquè serien dolents pel país. En tot cas, el partit té la intenció de presentar-s’hi quan es convoquin. Ha assegurat que “a Unió seguim creient que hi ha un espai important per un catalanisme moderat i centrat” que s’acabarà reconstruint, segons el número dos d’UDC. Ramon Espadaler ha fet una referència a la trencadissa d’uns vidres que ha patit la façana de la seu del partit aquesta matinada. Ha assegurat que “ens poden trencar els vidres, però no les nostres idees”.

El comitè de govern ha aprovat la designació de Joana Ortega i Roger Montañola com a membres del patronat de l’Institut d’Estudis Humanístics Coll i Alentorn (INEHCA). La integració d’Ortega –poc activa a Unió des de la seva sortida del Govern- en aquest organisme és un senyal que l’exvicepresidenta continua vinculada al partit.