Democràcia i Llibertat pren la paraula a Pablo Iglesias

Artur Mas defineix els resultats com “una oportunitat” i afirma que ara cal actuar amb talent | Francesc Homs diu que “s’ha acabat la política del Partit Popular de buscar majories atacant Catalunya”

20 de desembre del 2015
Actualitzat el 21 de desembre a les 11:33h
Francesc Homs i Artur Mas, al Museu Marítim
Francesc Homs i Artur Mas, al Museu Marítim | Josep Maria Montaner
Quan encara no es coneixien dades i s’especulava només amb les xifres del sondeig de TV3, l’exconseller Josep Lluís Cleries afirmava: “Els resultats, si es confirmessin les dades del sondeig, oferirien una obertura del ventall polític al Congrés. Ara, esperem que millorin els nostres resultats”. A mesura que avançava la nit, dramàticament, Democràcia i Llibertat (DL), la coalició que té com a principal referent el president Mas, ha anat ballant entre els vuit i els nou diputats, darrera d’ERC però esgarrapant-la. Finalment han estat vuit els escons de DL al Congrés. “Hem salvat els mobles”, resumia el conseller de Justícia, Germà Gordó.

Francesc Homs ha constatat que els resultats de DL han estat positius en un context tan difícil com l’actual. “Posarem la nostra força al servei del poble de Catalunya”, ha afirmat Homs, qui ha destacat que DL ha guanyat a Girona i Lleida. Ha destacat que el PP i C’s “han quedat a la cua a Catalunya. El PP, concretament, s’està convertint en una força residual a Catalunya”. Pel que fa als resultats a l’Estat, Homs ha subratllat el càstig sofert pel PP: “S’ha acabat la política d’intentar guanyar una majoria absoluta anant contra Catalunya”. S’ha felicitat del fet que Ciutadans tampoc pot servir com a crossa de Mariano Rajoy.  

El president Mas ha remarcat les afirmacions d’Homs i ha insistit que “els resultats són bons després d’haver patit els atacs despietats dels grans poders de l’Estat”. Per Mas, “l’horitzó a l’Estat és d’una altíssima complexitat i alhora s’obre una oportunitat, s’obren portes”. Mas ha insistit en què “ara toca actuar amb talent i hem de prendre la paraula a Pablo Iglesias, que s’ha compromès a donar suport a un president que accepti un referèndum a Catalunya”, ha dit, provocant un fort aplaudiment entre els presents.    

Els dirigents de la coalició liderada per Francesc Homs i CDC han seguit els resultats des del Museu Marítim de Barcelona, potser per seguir el relat mariner que tant agrada els caps de Convergència. Aquesta nit, la travessia ha estat accidentada –vaja, com quasi sempre des de fa temps-. Les aigües procel·loses deuen haver provocat aquesta nit més d’un mareig en la tripulació convergent.