Barcelona publica en línia i format obert les dades dels pressupostos municipals

El Pla de millora de la transparència pressupostària permet la consulta dels comptes municipals del 2010 a 2014 | També són accessibles les xifres relatives a gener-octubre del 2015

J.P.
18 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:09h
L'Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de fer la gestió municipal més transparent, ha posat en marxa el nou Pla de millora de la transparència pressupostària, que contempla la publicació de les dades dels comptes municipals i l’impuls d’eines per apropar els conceptes pressupostaris a les ciutadanes i ciutadans.

Amb aquesta actuació es posen a disposició de tothom les dades relatives als pressupostos municipals en format obert i al màxim nivell de detall, per poder fer-ne ús més enllà de la consulta. A més, es fa un esforç per apropar els conceptes i la informació pressupostària i financera a la ciutadania i facilitar l’accés i les eines per fer més intuïtiva la cerca i navegació entre dades comptables del Consistori. Aquest treball s’ha fet en col·laboració amb l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) i la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD).
 

Gràfic amb l'estat d'execució del pressupost 2015 de Barcelona Foto: Ajuntament de Barcelona


Pressupostos i indicadors a l’abast de tothom

Aquest dijous s'han posat en línia les bases de dades relatives als pressupostos per al període 2010 a 2015 -de les dades d’enguany, l’execució fins a l’octubre- i es publiquen en formats digitals que possibiliten el seu tractament i anàlisi per part de les ciutadanes i els ciutadans. També es posa en línia la informació dels pressupostos agregats -inicial i liquidats- de les empreses i ens dependents.

De cara al primer trimestre de 2016, es posarà en línia una eina de pressupost navegable, el Pressupost Obert, que permetrà navegar a diferents nivells del pressupost, i creuar dades. A curt termini també, també s’ampliaran i milloraran les sèries històriques de dades pressupostàries i financeres, per incloure major detall i poder fer més comparacions.

Aquestes són les primeres mesures d’un pla de transparència pressupostària que ha posat en marxa el nou equip de govern, que complementen l’Oficina per a la Transparència i Bones Pràctiques presentada fa unes setmanes, i que s’insereixen en la política de transparència que desplega l’actual govern municipal.
Arxivat a